Keskustelu:Valtatie 15

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Mikä onkaan Suomen lyhin moottoritie? Tässä artikkelissa todetaan valtatiestä 15: "Tie on valtatieltä 7 Leikarin eritasoliittymään saakka moottoritietä, ja se on Suomen lyhin moottoritie." Vastaavasti artikkelissa valtatie 2 väitetään näin: "Tien eteläisin kilometri Palojärvellä on moottoritietä (aikaisemmin moottoriliikennetietä), joka liittyy valtatie 1:een. Se on Suomen lyhin moottoritie." Kumpi on kampi, eivät kai molemmat ole yhtä aikaa lyhimpiä vai ovatko täsmälleen saman mittaisia?:) Pork-muncher (keskustelu) 25. elokuuta 2013 kello 19.58 (EEST)

Jos ramppi lasketaan mukaan, niin Valtatiellä 15 on moottoritietä noin 800 metriä ja Valtatie 2:lla 1,5 km. Tämä siis Google Mapsista mitattuna. --Joe K. (keskustelu) 25. elokuuta 2013 kello 22.52 (EEST)
Poistin lyhyimmyysmaininnan valtatien 2 artikkelista.Pork-muncher (keskustelu) 26. elokuuta 2013 kello 08.55 (EEST)
Koko tältä pohjalta käyty keskustelu moottoritien "lyhyydestä" menee kyllä pahasti metsään. Mainittuja trumpettiliittymien liittymisteitä ei yleensä katsota itsenäisiksi moottoriteiksi. Maanmittaushallituksen maastotietokannan tiestösuudessa (jota syötetään muun muassa Liikenneviraston tierekisteristä) ei kyseisiä valtateiden 2 ja 15 liittymäteitä luokitella moottoriteiksi lainkaan. Esimerkiksi Rantahaan liittymässä tie 15 on luokkaa Autotie 1b (muun kaksiajorataisen kuin moottoritien kaksi- tai useampikaistainen ajorata tai yksiajoratainen, kaksi- tai useampikaistainen autotie, ajoradan leveys on yli 8 m) moottoritien sillalle asti. Liittymän rampeilla on sitten oma alempi luokituksensa ja myös oma numeronsa 24612. Liikennemerkki 561, "moottoritie", ei nimestään huolimatta indikoi, että tie siitä eteenpäin olisi moottoritietä: Merkin vaikutusalueella on noudatettava moottoritiellä sekä sen liittymis- ja erkanemistiellä voimassa olevia liikennesääntöjä. Merkki sijoitetaan moottoritien alkamiskohtaan tai liittymistielle. (Tieliikenneasetus) --Gronroos (keskustelu) 26. elokuuta 2013 kello 11.01 (EEST)
No jos tiellä on moottoritiestä kertova liikennemerkki, niin kyllä sitä jokainen täysjärkinen silloin pitää moottoritienä, tietokantojen tekniset määritelmäkikkailut ovat oma asiansa. Näitä Gronroosin kommentteja kun on täältä artikkelien keskustelusivuilta lukenut, niin tuntuu, että aina on toisilla joku väärä määritelmä tai väärä keskustelu menossa, johon hänen pitää päästä sanomaan "viimeinen sana". Mulla oli kerrankin muutama päivä aikaa ja ajattelin käydä läpi maantie- ja rautatieaiheisia artikkeleita lähinnä kieliasun, linkkikorjausten ja yksittäisten tietojen päivitysten merkeissä. Jatkossa olisi ollut tarkoitus ryhtyä laatimaan artikkeleita, joita täältä toistaiseksi puuttuu. Ei kiinnosta enää. Pitäkää wikipedianne.Pork-muncher (keskustelu) 26. elokuuta 2013 kello 11.57 (EEST)