Keskustelu:Valaanpyynti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkohan tuo kuva ihan varmasti valaanpyynnistä? Näyttäisi mun mielestä enemmänkin rannalle ajatuneilta valailta Uudessa Seelannissa. Kommentin jätti Rozpravka (keskustelu – muokkaukset).

Linkki talteen jos joku (kuten minä) joskus päivittää artikkelia: Reuters India: Factbox: Japanese Southern Ocean whaling (2009) --Zache 8. tammikuuta 2010 kello 14.40 (EET)

Jossakin selostettiin myös eskimoiden valaanpyyntiä. Se täydentäisi historiaa hyvin (ja ekologisesti luultavasti kestävämpänä olisi muutenkin sympaattisempaa). En ole ihan varma, mutta saattoi olla Jared Diamondin kirjoista joko Tykit, taudit ja teräs tai Romahdus. Siinä oli kai käytössä joku kellukkeena toimiva iso ilmarakko, säkki tms., joka harppuunalla singottiin valaaseen kanootista käsin, ja näin väsytettiin valas joka sitten väsytettynä surmattiin.--Urjanhai (keskustelu) 21. marraskuuta 2012 kello 01.15 (EET)

en:History of whaling kertookin asiasta, joskin eri lähteillä. Ja on vieläpä en:History of Basque whaling.--Urjanhai (keskustelu) 21. marraskuuta 2012 kello 01.23 (EET)