Keskustelu:Vänrikki Stoolin tarinat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

No oliko aivan tarpeellista siirtää nimelle Vänrikki Stålin tarinat? Uusi suomennos voidaan nyt nimetä ties miksi, mutta ei se nyt ainakaan omasta mielestäni sitä viralliseksi ja ainoaksi oikeaksi teoksen nimeksi tee. Suomalaisethan ovat lähinnä naureskelleet tuolla uuden suomennoksen nimellä ja oikeastaan kaikilla muillakin sen uusilla suomennoskohdilla. Olisi nyt voinut pitää sen nimen, jolla ihmiset kyseisen teoksen tuntevat. Ihme muotiseuraamista. Nyt koko tuon tyhmän uuden nimiversion käyttökin yleistyy, kun se kerran oikein Wikipediassakin lukee. :D --Smörre 18. helmikuuta 2007 kello 23.52 (UTC)

Minusta on selvää, että Vänrikki Stoolin tarinat käytetympi nimi uudesta suomennoksesta huolimatta. Jo suuntaa-antava Google haku osoittaa sen helposti. Harkitaan asiaa uudelleen, jos uuden suomennoksen nimi vakiintuu. – Nysalor 19. helmikuuta 2007 kello 00.00 (UTC)
Ainakin Juhannusyön unta (vai mikä lie onkaan) on siirrelty pariinkin otteeseen uudemman suomennoksen mukaan. Eikö tästä ole joku käytäntökin? Totta kai vanhempi suomennosnimi on aina uutta tunnetumpi ainakin jonkin aikaa. --ML 19. helmikuuta 2007 kello 11.55 (UTC)
Ehkä siinä on tapahtunut virhe, mutta nimeämiskäytäntö on kyylin yksiselitteinen: "Wikipedian artikkelin nimen tulee olla sellainen, jolla aiheeseen viitataan yleiskielessä" (http://fi.wikipedia.org/wiki/Ohje:Tyyliopas/Artikkelin_nimi). Siispä Stool. --thule 20. helmikuuta 2007 kello 21.33 (UTC)
Jep, uskomaani käytäntöä uusista nimityksistä ei ollutkaan. Mutta tuo yleiskielikin on tunnetusti hyvin epämääräinen käsite. Täällä on kai päästy jonkinlaiseen konsensukseen, että yleiskieli on enemmän tiedotusvälineiden ym. "virallista" yleiskieltä, eikä niinkään kansan googleyleiskieltä. Toistaiseksi tästä nimestä ei ole saatavissa riittävästi uutta aineistoa siitä, mitä muotoa tiedotusvälineet alkavat käyttää, joten jätetään nimi toistaiseksi minun puolestani näin. Jos/kun ne alkavat käyttää uutta suomennosta, nimeäminen tulee uuteen arviointiin --ML 20. helmikuuta 2007 kello 21.41 (UTC)