Keskustelu:Väänäsen rysäys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Turun Sanomien arviointi kirjasta[muokkaa wikitekstiä]

Oraakeli1 lisäsi artikkeliin ko. arviointiin tekstin: Korjattava yksipuolisen negatiivinen arvostelu joka sisältää asiavirheitä. Poistettava. Kumosin lisäyksen. Turun Sanomia on pidettävä varsin luotettavana lähteenä, ja sen näkökulma on merkittävä jo pelkästään lehden levikinkin perusteella. Jos arvio on "yksipuolisen negatiivinen ja tarkoitushakuinen arvostelu joka sisältää asiavirheitä", asiasta on varmaankin käyty keskustelua TS:ssä tai muualla julkisuudessa. Toisaalta mikäli näin on positiivisiakin arvosteluja löytynee mediasta. Julkaistuja arviointeja tai muita tietoja voi lähteet mainitsemalla lisätä mukaan artikkeliin. Pelkkä mielipide ei oikein vielä riitä lähteistettyjen tietojen poistoon. --Riisipuuro 22. marraskuuta 2007 kello 14.41 (UTC)--

Nykyisellään artikkelissa puhutaan enemmän Pilotista kuin kyseisestä kirjasta. Minusta Pilot voisi eriyttää normaalissa järjestyksessä kustannetut ja kustannustoimittajan käsittelemät kirjat omalle tuotemerkilleen ja sitten ne eri tavoin tilaajan maksettaviksi koituvat jutut omalleen, niin ei tarvitsisi selitellä niin paljon. Vähän kyllä mietityttää, onko Pilotilla varsinaista kustannustoimittajaa, joka tekisi käsikirjoituksesta sisällöllisesti kunnon kirjan. Taisi olla Hesarissa vähän aikaa sitten juttu siitä, miten paljon kirja itse asiassa on kustannustoimittajan tekemä. --Ulrika 22. marraskuuta 2007 kello 14.58 (UTC)

Pilotilla toimii kustannustoimittajan muun muassa Like Oy:n pitkäaikainen suomenkielisen kirjallisuuden kustannusjohtaja. Pilot-Dekkari on nimenomaan muusta Pilotin toiminnasta jo nettisivuillakin eriytetty sarja. Kyseessä oli Turun Sanomiin freelancerina ajoittain kirjoittavan tekijäluettelokirjailijan karkea ja luultavasti tarkoitushakuinen virhe, jossa hän antoi väärää informaatiota kirjan kustannustavasta siitä huolimatta, että Turun Sanomiin oli toimitettu kaksi lehdistötiedotetta Pilotin uudesta täyskustannetusta dekkari-sarjasta. Turun Sanomat julkaisi pikaisesti oikaisun, mutta nettiin väärä tieto jäi kummittelemaan ja aiheuttamaan sekaannuksia. Pilot kustannusyhtiötä on turha syyttää Turun Sanomiin satunnaisesti kirjoittavan freelance- kriitikon ammattitaidottomuudesta ja mahdollisista muista motiiveista. Kommentin jätti Oraakeli1 (keskustelu – muokkaukset).

Mikä tuossa Turun Sanomien arvostelussa mahtaa olla väärää tietoa? Eihän siinä puhuta sanaakaan omakustanteesta. – JmT 24. marraskuuta 2007 kello 02.27 (UTC)