Keskustelu:Uefan stadionvaatimukset

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lähde[muokkaa wikitekstiä]

Joku lähde olisi kiva, kun artikkelissa on nyt noin tarkkaa numerotietoa. –Kooma (di algo) 26. heinäkuuta 2007 kello 19.19 (UTC)

Ajattelin lisätä tuon saksalaisen sivuston (jota tosiaan ensisijaisena lähteenä muutoksissa käytin), kunhan saan neljän tähden osion kohta valmiiksi. -Les 26. heinäkuuta 2007 kello 21.48 (UTC)
Onpa tosiaan huonosti lähteitä. Ehdin jo täydentää tuolta en.wikistä, kunnes huomasin että eivät ole pojat lähteistäneet. Noo... revertti auttaa. --Ras 28. heinäkuuta 2007 kello 14.33 (UTC)
Itse pelkään kovasti, että vaikkapa en:Wikissä mukana on stadioneita, jotka lisääjän mielestä edustavat ***** tasoa (Wembley? Bernabeu?) liittymättä mitenkään UEFA:n päätöksiin. -Les 28. heinäkuuta 2007 kello 17.22 (UTC)

Santiago Bernabéu[muokkaa wikitekstiä]

Santiago Bernabéu on viiden tähden stadioni, ainakin enkkuWikin mukaan. On tainnu unohtuu vaan tosta listasta. Hahahaha 26. heinäkuuta 2007 kello 19.39 (UTC)

Itsekin olin siinä uskossa, että stadionille olisi myönnetty luokitus viimeisimpien muutostöiden jälkeen, mutta ilmeisesti näin ei olekaan. Ainakaan tästä Fussballtempelin luettelossa (joka taitaa muuten olla tuo yllä kaivattu lähde?) Bernabéua ei ole, luettelo on tosin helmikuulta 2006. Kenties stadion täyttää vaatimukset, mutta seura ei ole vielä hakenut Uefan seurajoukkuekilpailuiden loppuotteluita pitääkseen? Ihmeen vähän löytyy tästä luokituksesta tietoa Uefan omalta sivustolta... –Kooma (di algo) 26. heinäkuuta 2007 kello 20.08 (UTC)
Helmikuun 2006 jälkeen tiedän ainoastaan Signal Iduna Parkin (Dortmund) ja Şükrü Saracoğlun (Istanbul) saaneen luokituksen. Muitakin toki saattaa mahdollisesti olla, mutta aiheesta on niin huonosti virallista tietoa, että Wikipedian ulkopuolisia asiallisia uutislähteitä olisi hyvä löytää ennen lisäyksiä. -Les 26. heinäkuuta 2007 kello 21.46 (UTC)
Nyt on Santiago Bernabéulle myönnetty viiden tähden luokitus, ainakin mikäli Real Madridin oman sivuston uutisointiin on uskominen: UEFA grants the stadium its highest ranking. –Kooma (di algo) 15. marraskuuta 2007 kello 14.35 (UTC)

Onko tähtiluokitus enää käytössä?[muokkaa wikitekstiä]

Lisäsin Korjattava-mallineen, koska törmäsin en-wikissä keskusteluun siitä onko UEFA:n tähtiluokitus enää käytössä. Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin tähdistä on luovuttu ja ne on korvattu kesällä 2007 hyväksytyllä stadionluokituksella, jossa on kategoriat 1, 2, 3 ja Elite. Tähän luokitukseen viitataan myös esimerkiksi Mestarien liigan ja UEFA Cupin määräyksissä.

Luokitus: http://www.uefa.com/newsfiles/551788.pdf

Mestarien liiga: http://www.uefa.com/multimediafiles/download/regulations/uefa/others/70/22/60/702260_download.pdf (luku VII)

UEFA Cup: http://www.uefa.com/multimediafiles/download/regulations/uefa/others/70/22/70/702270_download.pdf (luku VII)

- Jusba v 21. heinäkuuta 2008 kello 11.09 (UTC)

Näin näyttäisi noiden dokumenttien perusteella tosiaan olevan. Jos oikein muistan, niin tuossa ylempänä linkittämässäni Santiago Bernabéu -uutisessakin taidettiin itse asiassa puhua nimenomaan elite-kategoriasta, mutta en tuolloin osannut yhdistää sitä luokituksen muuttumiseen. Mitäköhän noille artikkelissa oleville luetteloille pitäisi sitten tehdä... Elite-kategoria on ilmeisesti korvannut aiemmat neljä ja viisi tähteä, mutta ovatko kaikki aiemmat neljän ja viiden tähden stadionit automaattisesti myös elite-stadioneita? Mitään kattavaa, virallista luetteloa näistäkään ei tietysti löydy. –Kooma (di algo) 21. heinäkuuta 2008 kello 11.31 (UTC)
Hankala asia enkä ihan tiedä mikä olisi paras tapa edetä. Tähdistä löytyy lukuisia mainintoja ympäri nettiä ja kaikki muutkin wikit puhuvat niistä. Toisaalta Uefan dokumenteissa ei kerrota mitään tähdistä, mutta uudesta luokituksesta ei taas löydy juuri mitään tietoa muualta. Voisi esimerkiksi täydentää artikkelia kirjoittamalla osion uudesta luokituksesta ja säilyttää toisessa osiossa tähtiluokituksesta kertova teksti ja luettelot? –Jusba v 21. heinäkuuta 2008 kello 13.05 (UTC)