Keskustelu:Tuulivoima maittain

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkeli on kirjoitettu alkuperäisellä nimellä Tuulipuisto. Jos aihe muutetaan toiseksi: Tuulivoima maittain, sisältökin on muutettava. --Watti 14. helmikuuta 2009 kello 17.48 (EET)[vastaa]

Nähdäkseni artikkelin sisältö on kaksijakoinen. Toisaalta se käsittelee välillä tuulipuistoja maittain, mutta suuri osa artikkelin tekstistä käsittelee tuulivoimaa maittain. Otetaanpa satunnainen esimerkki:
Ruotsissa tuulivoimaa on toistaiseksi vähän verrattuna muihin maihin. Vuonna 2006 tuulivoimaa oli 562 MW. Ruotsin hallituksen tavoite on kuitenkin lisätä sitä nykyisestä 1 TWh:sta (2006) 10 TWh:iin (2015).[7] Tuulivoimalle myydään sähkösertifikaatteja, jotka lisäävät sen kilpailukykyä vuodesta 2008.(se wiki). Ruotsalainen energiayhtiö on osakkaana tanskalaisessa tuulipuistossa. Öresundiin valmistuu 2007 Lillgrund-nimellä 110 MW:n (48 kpl 2.3MW) tuulipuisto. Turbiinit on Siemens Wind Powerin.
Lauseet 1, 2 ja 3 liittyvät yksinomaan tuulivoimaan Ruotsissa. Lause 4 on aikamoista sirpaletietoa, joka kuuluisi kyseisen energiayhtiön artikkeliin - energiayhtiötä ei tosin mainita. Viimeiset kaksi lausetta käsittelevät yksittäistä Lillgrundin tuulipuistoa. Koko osion - jonka ilmeisesti tulisi käsitellä tuulipuistoja Ruotsissa - anniksi jää siis muutama vanhentunut hajatieto yksittäisestä tuulipuistosta.
On kyseenalaista, tarvitseeko tuulipuistoja käsittelevä artikkeli ylipäätään maa-osioita. Artikkelissa tulisi käsitellä tuulipuistoille universaaleja ja yleismaailmallisia seikkoja - minne tuulipuistoja kannattaa perustaa, minne niitä on perustettu, mikä on sopiva koko tuulipuistolle, minkälaisia ongelmia huonosti sijoitetusta tuulipuistosta saattaa aiheutua ja niin edelleen. -- Piisamson 14. helmikuuta 2009 kello 17.56 (EET)[vastaa]