Keskustelu:Tussikynä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Eikös tussi tarkoita tiettyä mustetta eikä sitä millä se levitetään. Ts. tussi ei ole sama kuin huopakynä? --Höyhens 1. helmikuuta 2007 kello 23.41 (UTC)

No nimeksi voi laittaa vaikka tussikynä, mikä kylläkin taas voi tarkoittaa myös Rapidograf-tyyppistä metallikärkistä säiliökynää tai irtokärkistä pulloonkastettavaa kynää. Kun kerran halusit säilyttää, niin tee kuten haluat. Tussikynä kai on kuitenkin se yleisin nimitys tuotteesta jota tämän alk.per.tekijä on ilmeisesti tarkoittanut.--J 1. helmikuuta 2007 kello 23.50 (UTC)

Tussi ei tosiaankaan ole sama asia kuin huopakynä, vaikka niitä puhekielessä "tusseiksi" kutsutaankin. Parempi nimi artikkelille olisi huopakynä, sillä niistä artikkelissa tällä hetkellä kerrotaan. Merkitsin alkuperäisen version roskaksi, sillä siinä oli kaikki päin honkia: otsikkona oli tussi (väriaine), artikkelissa kerrottiin huopakynistä, teksti vilisi kirjoitusvirheitä ja kuvituksena oli kuva kuulakärkikynästä. --Cuprum 3. helmikuuta 2007 kello 18.04 (UTC)

Samoja kyniä myydään (ainakin) nimityksillä tussikynä, huopakynä ja kuitukynä; mikä lienee virallinen nimi?--J 3. helmikuuta 2007 kello 18.32 (UTC)