Keskustelu:Tuplabasari

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tämä tuplabasari vai tuplabasso? --Thi 4. maaliskuuta 2007 kello 10.07 (UTC)

Tublabasari \m/ :D, joo ei ehkä tuplabasari ainakaan, eikä kyllä tuplabassokaan. Hitto että meni vaikeaksi, Googlekaan ei pelasta... rumpaleita lähistöllä kertomaan virallista nimitystä? --Agony (403) 4. maaliskuuta 2007 kello 10.12 (UTC)
Tuplabassorumpu? Bassorummustahan tuo basari lienee johdettu, vaikkei niitä toki fyysisesti välttämättä kahta olekaan. –Kooma 31. toukokuuta 2007 kello 14.07 (UTC)
Niin, tuplabasarihan on yleisnimitys kuten "housut". Ihan sama, onko materiaali denimiä vai onko kyseessä kanttihousut, kunhan niissä on kaksi lahjetta (korollaario: ääni on ihan yhtä mannaa tukutuku-pojille ja -tytöille, tuli se sitten kahdesta rummusta tai yhdestä rummusta tuplapedaalilla). Tuplabasarihan on täysin keksitty puhekielen termi, joka on melkein yleiskielinen. Mutta sanokaapa, onko "tuplabassorumpu" "tuplabasaria" yleisempi nimitys, missään yhteydessä, vaikka jälkimmäinen kuulostaakin (ammatti)slangilta? Jos ei ole, tämän mukaan artikkelin nimi pitäisi sittenkin ehkä säilyttää ennallaan... --Jaakonam 31. toukokuuta 2007 kello 23.51 (UTC)
No, näin rumpalina, tuplabasari, tai vielä lyhyemmin pelkät tuplat, on tietysti minulle se yleisempi nimitys. Tuplabassorumpu kuulostaa kovin kummalliselta, vaikka siitähän tuo tietty on johdettu. Vaikea on, pitkänkään miettimisen jälkeen ei kyllä tule mieleen muuta suomenkielistä nimitystä. Mutta tulipa mieleen, eikö tätä voisi yhdistää bassorumpu-artikkeliin, kuten esim. enkkuwikissä? Woden 17. kesäkuuta 2008 kello 17.09 (UTC)