Keskustelu:Tunnuslevy

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Seuraava teksti kertoo nykyisestä tilanteesta: "Suomalaisessa versiossa on vain kantajansa sosiaaliturvatunnus kirjoitettuna kahteen, toisistaan murrettavista oleviin teräslevyn puolikkaisiin."

Olisi myös syytä kirjoittaa auki Suomen sodanaikainen tilanne. Silloinhan ei vielä ollut henkilötunnusta käytössä.--Juha Kämäräinen 21. lokakuuta 2006 kello 09.06 (UTC)

Nettisivuilla [1] ja[2] toistuu sama lause "Tuntolevy oli jokaisen sotilaan ”kaulakoru”, jonka numerosarjasta voitiin tarkistaa hänen palvelukseen astumisensa ja sitä kautta henkilötietonsa." Tässä keskustelussa viitataan numeron olevan juokseva. Myöskin Milpro myy juoksevalla numeroinilla varustettua tuntolevyä. Näistä voisi veikata, että luku oli juokseva ja sen sai palvelusastumisjärjestyksessä. Varma en ole, joten en viitsi asiaa artikkeliin lisätä. --Igno 21. lokakuuta 2006 kello 12.55 (UTC)

Tuntolevy vs. tunnuslevy[muokkaa wikitekstiä]

Tunnuslevy on mikä tahansa levy, laatta yms jossa on merkintä nimestä, omistajasta yms. Esimerkiksi koiran pannassa yms. Tuntolevy on asevoimien erityisestä syystä ja tarkoituksesta käyttöön ottama esine. --PV 22. helmikuuta 2008 kello 09.00 (UTC)