Keskustelu:Tulosmatriisi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kuinkahan tunnettu konsepti tämä tulosmatriisi on? Koitin etsiä jotain geneeristä infoa, mutta ei oikein tuntunut löytyvän. Mm. englanninekielinen Wikipedia ei tunnista tätä eikä James L. Riggsiä ollenkaan. --Harriv 5. marraskuuta 2007 kello 16.23 (UTC)

Aiheeton on Harrin epäilys. Tosi on kuten artikkelissa kirjoitetaan, että kansainvälisesti ei ole levinnyt laajasti. Vasta nyt viime vuosina on alkanut ilmestyä mainintoja, joihin on myös linkkejä.
Kirjassa Tulosmatriisiohjaus (2004) on seikkaperäisesti selostettu (s. 213-225), miten sellaiset suomalaiset yritykset kuten Fortum, Nokia, Ekokem, Oriola, Paloheimo, ja Tradeka ovat sitä käyttäneet menestyksellisesti.Kommentin jätti Sepsaar (keskustelu – muokkaukset).
Etsin hakusanalla "Tulosmatriisiohjaus", mutta sain vain muutamia osumia kyseiseen kirjaan. Tämä ei oikein vakuuta konseptin merkittävyydestä tietosanakirjamielessä. Käytäntönä on ollut, että käsitteistä kirjoitetaan artikkelit vasta kun ne ovat laajalti tunnettuja ja julkisuudessa kommentoituja eikä silloin kun ne ovat vasta tulossa tunnetuksi. --jkv 6. marraskuuta 2007 kello 16.43 (UTC)
On yleisesti tunnettu johtamisen väline, jota käytetty jo 20 vuoden ajan. Tunnetaan myös nimillä tuottavuusmatriisi, tavoitematriisi ja suorituskykymatriisi. Esiintyy tyypillisesti JOHDON LASKENTATOIMEN oppikirjoissa. Esimerkiksi Neilimo ja Uusi-Rauva. Johdon laskentatoimi (2001) sivu 284.Kommentin jätti Sepsaar (keskustelu – muokkaukset).
Ok uskotaan, "Tavoitematriisilla" tulee vähän laajemmin osumia. Seuraavaksi pyytäisin poistamaan markkinointikielen tekstistä. Eli metelmän helppous, yksinkertaisuus, havainnollisuus etc. kannanotot, joita ei aseteta kontekstiin tai joita voi objektiivisesti todentaa, pitäisi poistaa. Olisi myös hyvä, jos tulosmatriisin asemaa voisi jotenkin suhteuttaa muihin vastaaviin menetelmiin, niin teksti kuulostaisi enemmän tietosanakirja-artikkelilta.--jkv 7. marraskuuta 2007 kello 13.41 (UTC)