Keskustelu:Tulopolitiikka

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuon Ongelmat-alaotsikon asiat kaipaisivat minusta hieman uudelleenmuotoilua. Työttömyys ei ole tulopolitiikan ongelma vaan työttömyyttä on pyritty selittämään liian tiukkojen sopimusten aiheuttamilla joustomahdollisuuksien puutteilla. Ne eivät ole kuitenkaan suoraan kytköksissä vain tulopolitiikkaan eikä tulkinta ole edes yleisesti hyväksytty vaan pikemminkin poliittinen kannanotto tulopolitiikkaa ja sopimusyhteiskuntaa vastaan.

Toisaalta käsittääkseni taistolaiset eivät ole kritisoineet tulopolitiikkaa luokkasopuiluna vaan ovat pyrkineet osoittamaan, että tulopolitiikan soveltamistapa on johtanut työehdoista käytävän kamppailun hillitsemiseen. Kyse ei siis ole ollut heille luokkataisteluun liittyvä aatteellinen kysymys vaan ihan käytännön politiikan kysymys siitä miten parhaiten työntekijöiden etua ajetaan työmarkkinoilla. --Myyrylainen 4. heinäkuuta 2007 kello 09.52 (UTC)


Artikkelin teksti on järjetön. Ei Tupoa ole lopetettu! 88.114.60.144


Artikkeli on kovin EK-keskeinen. Ay-liikkeen näkökulmaa kaivattaisiin, jotta artikkeli toisi asiasta neutraalimman kokonaiskuvan.  –Kommentin jätti 194.89.42.140 (keskustelu – muokkaukset) 10. syyskuuta 2019 kello 09.28