Keskustelu:Tukholma

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Arkistoitu vertaisarviointi[muokkaa wikitekstiä]

Kunnista kertovilla artikkeleilla on yleensä vaikeuksia päästä suositelluiksi, mutta yritetään kuitenkin. Mitä artikkelista puuttuu ja pitäisikö jotain osiota laajentaa? -- Jniemenmaa 14. syyskuuta 2007 kello 12.51 (UTC)

Artikkelissa on 23 lähdettä mutta lähdeviitteitä on melko vähän. Joissakin osioissa ei ole lähdeviittauksia lainkaan. --Johney 14. syyskuuta 2007 kello 12.54 (UTC)
Viitteet olivat vahingossa "Lähteet"-otsikon alla. - Jniemenmaa 14. syyskuuta 2007 kello 12.56 (UTC)
Kaipaisin pääartikkeleita noista normaaleista: maantiedosta, taloudesta yms. --kallerna 14. syyskuuta 2007 kello 13.08 (UTC)
Onko ihan niin tarpeellista kaupunkiartikkelissa? Maa-artikkeleissa ymmärrän vielä. Ehkä Tukholman historia on ainoa aihepiiri, josta saisi artikkelin. Joukkoliikenteestäkin on jo. --Nikita 14. syyskuuta 2007 kello 13.16 (UTC)
Hmm... Muistin että Oulussa olisi, mutta muistin väärin. No joo, ei niitä välttämättä tarvita.. --kallerna 15. syyskuuta 2007 kello 12.23 (UTC)
Ainakaan tässä osiossa ei ole lähteitä juuri lainkaan. --Johney 14. syyskuuta 2007 kello 13.18 (UTC)

Paikoitellen lähdeviitteitä voisi olla tiheämmässäkin. En huomannut mitään suurempaa ongelmaa artikkelissa. --Velma 16. syyskuuta 2007 kello 16.12 (UTC)

Kulttuurista voisi olla enemmän, samoin arkkitehtuurista. Mallia voisi ottaa Pietarin sivusta, joka on suositeltu. Tanár 23. syyskuuta 2007 kello 18.40 (UTC)

Itse en tuota Pietari-artikkelia pidä kovinkaan suositellun tasoisena. --Johney 23. syyskuuta 2007 kello 18.45 (UTC)
Itse asiassa en minäkään, mutta pitäisin silti kattavampana kuin tätä Tukholma-artikkelia, varsinkin kulttuuriluvun osalta.Tanár 23. syyskuuta 2007 kello 19.03 (UTC)

Wikiuutiset ja Vasa museo[muokkaa wikitekstiä]

Harriv poistit lisäämäni Vihreät pääkaupungit Tukholma ja Hampuri ja vasamuseon linkin. [1]. Mielestäni ne ansaitsevat artikkelissa paikkansa, koska wikiuutisiin linkki antaa aiheesta olennaisia lisätietoja ja Vasa-museo on tunnettu ei kaupallinen nähtävyys kaupungissa. Merkittävyyttä tukee oma wikisivu laivasta. --Watti 24. kesäkuuta 2009 kello 19.15 (EEST)

Edes lupaava[muokkaa wikitekstiä]

Ei taida kannattaa edes lupaavaksi kun puuttuu paljon lähteitä? Olen yrittänyt etsiä mutta tuntuu masentavalta kun Googlesta ei löydy mitään niihin mitä olen etsinyt. Poistetaanko lähteettömän raakasti vaan? --Jesse-vainaa (keskustelu) 20. helmikuuta 2013 kello 17.27 (EET)

Virhe Tukholman ilmastokaaviossa[muokkaa wikitekstiä]

En osaa itse muokata wikipedia-artikkelien tekstiä tai korjata virheitä joten ilmoitan vain havaitsemastani käännösvirheestä. Ruotsinkielisestä wikipedia-artikkelista otsikon alta ´Temperaturer och nederbörd´ on käännetty suomenkieliseen wikipedia-artikkeliin otsikon alle ´Ilmasto´ tilaston ylimmän rivin selite väärin. Ruotsin kielen sanat ´Högsta medeltemp.´ kääntyvät suomeksi ´Ylin lämpötila (keskiarvo)´, aivan kuten alla oleva rivi on käännettu oikein eli ´Lägsta medeltemp.´ kääntyy oikein suomeksi ´alhaisin (alin) lämpötila (keskiarvo)´. Suomenkielisen artikkelin selitteestä puuttuu siis sana "Ylin" eli kokonaisuutena selitteessä pitäisi lukea ´ylin lämpötila (keskiarvo)´. Yhden sanan puuttuminen selitteessä antaa täysin väärän kuvan alueen ilmastosta ja aiheeseen (ilmastoon) vähemmän perehtyneeltä virhe jää varmasti täysin huomaamatta. Suomenkielisessä artikkelissa lähteeksi on osoitettu ´World Weather Information Service´ ja sieltä löytyy sama tilasto joka löytyy myös ruotsinkielisestä artikkelista mutta vain käännettynä englanninkielelle, tosin tästä puuttuvat vuosittaiset keskiarvot. Myös englanninkielen sana ´Daily minimum´ kääntyy samalla logiikalla ´Vuorokauden (keskimääräinen) alin lämpötila´ ja aivan kuten ´Daily maximum´ kääntyy englannista suomeksi ´Vuorokauden (keskimääräinen) ylin lämpötila´. Todennäköisesti kääntäjä on käyttänyt ruotsinkielistä taulukkoa alkuperäisenä lähdeaineistona mutta viitannut englanninkieliseen lähdeaineistoon koska englanninkielisestä lähdeaineistosta puuttuvat ruotsin ja-suomenkielisissä taulukoissa esiintyvät vuosittaiset keskiarvot. Käyttipä lähdeaineistona ruotsinkielistä wikipedia-artikkelia tai englanninkielistä ´World Weather Informatin Service´ -sivustoa on käännös joka tapauksessa väärin ylimmäisen rivin selitteen osalta.