Keskustelu:Trifon Petsamolainen

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Vastaus ML:n kommenttiin:

Kilvoitella = elää kristillisten elämänarvojen ja -opetuksen mukaisesti, huomioiden ko. asiat jokapäiväisessä elämässä; joskus myös merkitys harjoittaa askeesia; yleinen verbi luostarin asukkaasta puhuttaessa.

Sanan julistamisella ja saarnaamisellakin saattaa olla tietty sävyero. Mutta olkoon! --HAnnuP 8. kesäkuuta 2005 kello 13:44:42 (UTC)

Ei taida tuo kilvoitella kuulua ihan jokaisen sanavarastoon, tällä hetkellä ainoa käytössä oleva (hieman suppea) sanakirja rinnastaa termin verbeihin kilpailla, ponnistella ja tavoitella. --Harriv 8. kesäkuuta 2005 kello 13:52:21 (UTC)
Eipä tosiaan taida, siksi siitä kirjoitinkin. Mutta esim. luostarikilvoitus, kilvoittelija on todella yleinen ilmaus ortodoksisessa sanastossa. Taitaahan tuo ponnistelu olla sinnepäin noissakin sanoissa.
Tässä muuten hyvä linkki sanojen selitykseen ja ymmärtämisen avuksi: http://www.ort.fi/ohjelma_muut/sanat.php --HAnnuP 8. kesäkuuta 2005 kello 14:03:37 (UTC)

Olisiko mahdollista käyttää jotain muuta sanaa tai sanoja kuin kilvoitella tai selittää sanan merkitys? Minullekin kilvoittelu merkitsee lähinnä ei-tosikkomaista kilpailua. --Samulili 8. kesäkuuta 2005 kello 14:13:06 (UTC)

Ei kannata. Olkoon vain noin, kun nyt on. Ymmärtääpä useampi. Halusin vain herättää keskustelua, kun aina aika ajoin tulee esiin tällaisissa uskonnollisissa teksteissä selkeitä erilaisista arvopohjista pulppuavia sanojen ymmärtämisiä tai joskus jopa väärinymmärtämisiä, joilla pahimmissa tapauksissa saatetaan jopa loukata tahtomattaan. --HAnnuP 8. kesäkuuta 2005 kello 14:31:24 (UTC)