Keskustelu:Tractatus logico-philosophicus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko enemmän identtinen kuin epätosi vai maksalaatikko?". Mitäs ihmeellistä tuossa on? Ihan selvää pässinlihaa, jos ottaa vaikkapa saman asenteen, kuin Havukka-Ahon ajattelija.

Muurahaisten ja pilvien pohdiskelun jälkeen voi miettiä seuraavaa mielenkiinnon kohdetta. Olisiko se vaikkapa: Onko väittämä tämä kaksostyttöpari enemmän identtinen, kuin tuo epätosi? Vai maksalatikko? Siis seuraava pohdinnan kohde. Minä pohtisin mielummin maksalaatikon olemusta. Toisaalta, identtiset kaksoset eivät todellisuudessa ole aivan identtisiä joten jotain kaksosparia voisi pitää "identtisempänä", kuin toista. Riippuu siitä kuinka pieniä yksityiskohtia tarkastellaan. Vaikka kuinka hullunkurinen lause niin aina joku saa siitä tolkun, siis ymmärtää sen omalla tavallaa eikä muuta tapaa olekaan. Onhan se nähty, että ei niin perverssiä kuvitelmaa olekaan, etteikö joku jossain sen toteuttaisi.

Kaikkea ei kannata sanoa aina selkeästi. Vanha sanonta: "Totuudenpuhujaa ei rakasteta" pitää paikkansa. Täytyykö sitten kokonaan vaieta? Entisessä Neukkulassa haluttu kokonaan vaieta vaan sanotiin epäsuorasti.

Kielellä ei ole suhdetta todellisuuteen. Kieli on linkki ihmisten välillä. Ihmiset muodostavat todellisuutensa aistinelintensä ja aivojensa avulla eikä siinä tarvita kieltä. Yhteinen todellisuutemme muodostuu, kun kommunikoimme kielen avulla ja vertailemme havintojamme. Jos jokin sairaus tms. vääristää havainnot siten, että ne eivät ole yhtäläiset kanssaihmisten kokemusten ja havaintojen kanssa, saattaa syntyä ristiriitoja ja ongelmia. Kysymys on pohjimmiltaan vain eloonjäämisestä.Kommentin jätti 88.114.157.187 (keskustelu – muokkaukset).