Keskustelu:Tositelevisio

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lupaava artikkeli -ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

Replacement filing cabinet.svg Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota.

Tarjoaako tämä artikkeli jo riittävän monipuolisen johdannon aiheeseen? Tämä on melko USA-keskeinen, mutta ehkä koko ohjelmatyyppiä tai ainakin sen suosion kasvua voi pitää pitkälti juuri yhdysvaltalaisena ilmiönä. --Savir (keskustelu) 26. marraskuuta 2015 kello 15.23 (EET)

Lisäsin lyhyen kappaleen tosi-tv:n keskeisestä käsitteestä myötähäpeä. Yritän etsiä sille paremmankin lähteen kuin Roman Schatzin pakinan. Yllättäen Hikipediasta löytyy aiheesta mukiinmenevä (lähteetön) määritelmä siihen verrattuna, ettei fi-wikistä löydy asiasta sanaakaan. – Kannatan lupaavaksi. –Kotivalo (keskustelu) 26. marraskuuta 2015 kello 18.44 (EET)
Lisäsin myös kappaleen ristiinpromootiosta, joka on katsojamäärien maksimoimisessa olennainen asia muissakin ohjelmatyypeissä kuin tosi-tv:ssä. –Kotivalo (keskustelu) 26. marraskuuta 2015 kello 19.36 (EET)
Miten antamasi lähde liittyy lisäämääsi tekstiin tai ristiinpromootion määritelmään? --Savir (keskustelu) 26. marraskuuta 2015 kello 19.43 (EET)
Nyt lisäsitkin näköjään lähteen. --Savir (keskustelu) 26. marraskuuta 2015 kello 19.50 (EET)
Täyttä paskaa. Jatkoa ajatellen kannattaa tutkia paljonko on ennalta sovittua. Kannatan lupaavaksi. --Höyhens (keskustelu) 27. marraskuuta 2015 kello 01.38 (EET)
Historio-osiossa vois mainita Ruotsin Robinsonin ensimmäisen kauden ja Hollannin Big Brotherin ensimmäisen kauden vuosiluvut. Noi on kuitenkin ne modernin tosi-tv:n alkupisteet. (LA-arvioinnin ulkopuolisia mahdollisia laajennusehdotuksia: tuotantokustannuksista vs. perinteinen TV-sarjatuotanto vois ettiä jotain. Toi tosi-TV:n alku kummasti korreloi siihen kun TV-sarjojen näyttelijöiden palkat nousivat samaan sarjaan elokuvatähtien kanssa. Samoin jotain vois ettiä median pirstaloitumisesta ja tarpeesta leikata tuotannon kuluja.) Gopase+f (keskustelu) 27. marraskuuta 2015 kello 14.36 (EET)
Ylimmäinen kuva näyttää miltä tahansa raksatyömaalta, en löydä edes kameraa tai valoja kuvasta. Sen voisi vaihtaa, mutten nyt juuri jaksa ryhtyä pujottelemaan Commonsin yliluokitteluviidakossa. –Kotivalo (keskustelu) 27. marraskuuta 2015 kello 14.55 (EET)
Olisko File:Surf Patrol Gunnamatta Beach Stevage.jpg hyvä ? Lisään commons-luokan.--Tappinen (keskustelu) 14. joulukuuta 2015 kello 00.39 (EET)
Vaihdoin pääkuvan ja lisäsin tuon kuvaustilannekuvankin artikkeliin. --Savir (keskustelu) 14. joulukuuta 2015 kello 15.03 (EET)

Yksi tosi-tv:n lajityyppi, jota tuossa ei vielä mainita, ovat nämä itsensätelomisohjelmat, joita edustavat esim. Jackass ja Duudsonit. Sitten ovat tietysti vielä erilaiset tosi-tv-parodiat (esim. Putous, joka on olevinaan tosi-tv-tyylinen kilpailuohjelma kuvitteellisille hahmoille). Arvostelua-osio on nyt ehkä vähän vajaa. Luulisin ainakin ammattinäyttelijöiden ja tv-käsikirjoittajien (ja monien katsojien) arvostelleen tosi-tv:tä siitäkin, että se yleensä rapauttaa televisio-ohjelmien laatua, oli sisältö sitten aitoa tai epäaitoa. Tosi-tv:n on kai syytetty myös ruokkineen sellaista nykypäivän arvomaailmaa, jossa tavalliset jannut tavoittelevat ansiotonta kuuluisuutta tekemällä jotain typerää kameroiden edessä (ja tämäkös ärsyttää monia). En-wikin artikkeli en:Criticism of reality television luettelee vielä lisääkin argumentteja. --Risukarhi (keskustelu) 28. marraskuuta 2015 kello 12.46 (EET)

Lajityyppien määrittelyjä taitaa itse asiassa olla erilaisia. En tiedä onko mikään niistä täysin kattava. Olisikohan hyvä perustaa tämän artikkelin lajityyppiluettelo johonkin olemassaolevaan jaotteluun, vaikka se olisikin epätäydellinen, vai lisäilläänkö tähän vain uusia lajityyppejä, jotta saadaan useampi ohjelma luokiteltua? --Savir (keskustelu) 7. joulukuuta 2015 kello 16.46 (EET)

Päätän arvioinnin. Esiinnostetuista kehitysehdotuksista toteuttamatta ovat kai lähinnä nuo Risukarhin mainitsemat. Palataan asiaan kun artikkelia parannettu. Gopase+f (keskustelu) 23. joulukuuta 2015 kello 13.40 (EET)