Keskustelu:Toimittajat ilman rajoja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Toimittajat ilman rajoja näyttäisi Googlen perusteella olevan paljon yleisempi muoto kuin Reportterit ilman rajoja. --Tsemii 6. toukokuuta 2006 kello 22.21 (UTC)

Artikkeli antaa liian kritiikittömän kuvan toimittajat ilman rajoja-järjestöstä. Todellisuudessa kyseessä on vain keskustelukerho, joka ottaa muodikkaasti kantaa muodikkaisiin aiheisiin. Esimerkkinä Suomi: Täällä ei juuri missään pysty käymään keskustelua pakkoruotsista. En meinaa sitä, etä vastustaisin sitä, mutta miksei saa keskustella? Tämän voi testata jos haluaa, vaikkapa yrittämällä otta asia esiin eri keskustelufoorumeissa, vaikkapa maan suurimman iltapäivälehden vastaavassa ja yrittämällä kirjoittaa aiheesta eri lehtien yleisönosastolle. Järjestö ei kuitenkaan ole koskaan ottanut asiaa esiin, se kun ei ole muotia, ja jostain syystä rankkaa Suomen sananvapauden kärkimaihin. JOS "Toimittajat ilman rajoja"-järjestö toimisi aktiivisesti aidon sanavapauden puolesta, niin miksi ei aihetta tuoda esiin?81.197.231.118 16. joulukuuta 2006 kello 11.27 (UTC)

Edellisen puheenvuoron yhteys artikkeliin jää epäselväksi. Miten "pakkoruotsi" liittyy lehdistönvapauteen, eli tiedotusvälineiden "oikeuteen julkaista ja levittää tietoa ja mielipiteitä ilman valtion sensuuria tai valtion ja esivallan painostusta"? Jonkin jostain poliittisesta teemasta kirjoitetun yksittäisen henkilön mielipidekirjoitusten läpimeneminen eli päätyminen yleisönosastolla julkaistavaksi on aika eri juttu. Enemmistö hyvinkin kirjoitetuista valtakunnallisiin sanomalehtien yleisönosastoille lähetetyistä puheenvuoroista ei päädy julkaistavaksi. --Paju (keskustelu) 2. marraskuuta 2022 kello 15.26 (EET)[vastaa]