Keskustelu:Todennäköisyys

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin pituus[muokkaa wikitekstiä]

Siirsin todennäköisyysjakaumat omaan artikkeliinsa. Todennäköisyyden alla on edelleen aika paljon tavaraa ja se on ehkä vähän raskas lukea. Kannattaisiko artikkelia pilkkoa pienempiin osiin? -JV 29. maaliskuuta 2006 kello 19.24 (UTC)

Kannattaisi! Todennäköisyys oli mun ensimmäinen artikkeli Wikipediassa. Nyt kun sitä katsoo, niin siinä on liian monta asiaa omaksuttavaksi. --Hautala 29. maaliskuuta 2006 kello 20.09 (UTC)
Kirjoitin odotusarvosta (ja varianssista) oman artikkelin ja poistin tästä artikkelista suurimman osan päällekkäisestä tekstistä. Palauttakaa jos ei miellytä. Ehdollisen odotusarvon voisi myös käsitellä odotusarvon yhteydessä. En kuitenkaan vielä typistänyt ko kohtaa, koska en siirtänyt kaikkea tavaraa. -JV 12. toukokuuta 2006 kello 20.44 (UTC)


Tämä artikkeli on täyttä hepreaa muille, kuin matemaatikoille. Voisiko joku tehdä sivun missä selitetään mitä todennäköisyys on vaikka havainnollistaen noppaesimerkein. Kiitos.

Todellakin. Englanninkielisellä puolella on mielestäni hyvä artikkeli joka antaa maallikollekin jotain. Tämän artikkelin alussa voisi selittää perusasiat selvällä suomella ja edetä loppua kohden syvemmälle aiheeseen. Tällä hetkellä sivu näyttää joltain matemaatikon leikkikentältä eikä normaali ihminen saa siitä mitään irti. Kaavahelvetistä on päästävä eroon näinkin laajan aiheen kohdalla ja keskityttävä sen sijaan yksinkertaistettuun esittelyyn. Mittavampia pohjatietoja vaativat sivuaiheet olisi hyvä taas jakaa omiin artikkeleihinsa. --88.113.100.150 17. maaliskuuta 2007 kello 00.05 (UTC)

Aivan niin, ja perus laskusäännöt jätetään kertomatta. Yksinkertaisemmasta artikkelista olisi hyötyä huomattavasti enemmän. -DI

Hajotin todennäköisyyslaskennan ja todennäköisyysteorian omiin artikkeleihin selvyyden vuoksi.