Keskustelu:Timo Sirainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Muutama vastaus noihin poistosivun kommentteihin, kun ne nyt satuin huomaamaan:

Artikkelia pitäisi korjata, vaikuttaa siltä että hän olisi yksin tehnyt kyseiset ohjelmistot, mutta tiettävästihän niitä on ollut mukana ohjelmoimassa useita muitakin henkilöitä, kun vapaita ovat - totta, mutta määrällisesti luulisin oman koodini olevan vielä 95-99% paikkeilla.

Irssillä ja Dovecotilla on varmaan yhdessä enemmän käyttäjiä kuin Suomessa asukkaita - Ainakin jos Dovecotin käyttäjiksi lasketaan ne joiden mailit kulkee Dovecotin läpi heidän tietämättään, silloin liikutaan helposti miljoonissa jo pelkästään yksittäisissä installaatioissa.

Sirainenhan on tunnettu tietoturvallisesta koodaamisestaan, aikoinaan mm. lupasi maksaa rahaa jokaiselle joka löytää irssistä bugeja, pitkään aikaan niitä ei löytynyt mutta tais niitä sitten jossain vaiheessa pari löytyä - joo yksi DoS löytyi. Dovecotissa on nykyään sama homma [1]

Itseni merkittävyys/kiinnostavuus ei varmaan ole kovin korkea, mutta tietääkseni Dovecot ja Irssi ovat Linuxin jälkeen käytetyimmät suomalaista alkuperää olevat avoimen lähdekoodin softat (saa korjata jos olen väärässä).

-- Timo Sirainen