Keskustelu:Timo Salonen (toimittaja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En tarkemmin tunne tätä toimittajaa, mutta sattui silmään minitynkälistassa. Onko tosiaan niin, ettei tästä miehestä ole muuta sanottavaa kuin seksuaalinen hyväksikäyttö? Veikkaampa, että jos WSOY:n tietosanakirja kirjoittaisi artikkelin, niin siellä olisi kuvattu tarkempi työhistoria, mistä ohjelmista toimittaja tunnetaan, lähimmät työtoverit, yms. Joku tuolla muokkaushistoriassa sanookin, ettei wikipedia ole Seiskalehti. Jos juttu säilyy tällaisena, niin enemmän ollaan Seiskan linjalla, kuin tekemässä tietosanakirjaa. Melkein tekisi mieli ehdottaa poistamista roskana, mutta avataanpa tällä kertaa keskustelulla Juskor 20. syyskuuta 2005 kello 17:48:45 (UTC)

Artikkeleita ei voi parantaa kukaan muu kuin ne, jotka asioista paremmin tietävät. Ilmeisesti tässä tapauksessa se, joka artikkelin alun on tehnyt, ei ole tiennyt enempää, mutta hänen jälkeensä tulevat voivat antaa oman panoksensa. -Samulili 20. syyskuuta 2005 kello 17:56:36 (UTC)
Niin ymmärrän kyllä toimintatavan, että artikkeleita parannetaan yhteistyöllä, mutta tuo minitynkämalline on kovin ongelmallinen ja siitä varmaan on täällä keskusteltukin, mutta uutena en ole siihen osallistunut. Eli minityngissä ja ehkä muutenkin uusissa artikkeleissa on helposti esim. neutraaliltanäkökulmaltaan kyseenalaisia artikkeileita ja mielellään näkisin, että joku poistelisi reippaammin artikkeleita, jotka ovat minitynkiä. Kyllä ne artikkelit aikanaan syntyvät uudelleen jos jollakin on todella asiasta jotain sanottavaa. Näkökulma, josta asiaa pohdiskelen on, että voisiko wikipediaa käyttää ala-asteilla opetuksessa lähteenä tai mahdollisesti osallistua jopa opettajan johdolla artikkeileiden kirjoittamiseen. Ajattelen että esim. nyt keskustelussa oleva artikkeli vie uskottavuutta wikipedialta ja siksi niitä ei mielellään näkisi täällä. Uutisista ja seiskasta saa nämä artikkelissa mainitut asiat selvillä, mutta niissäkään ei mainita tarkemmin henkilön saavutuksia ja wikipedia on hyvä paikka asian korjaamiseen. Juskor 20. syyskuuta 2005 kello 18:21:56 (UTC)
Olen samaa mieltä artikkelin tämän hetkisistä ongelmista. Rajanveto siitä, missä vaiheessa artikkelin on niin huono, että se poistetaan, on jatkuvan keskustelun aihe. Tällä hetkellä tämän tasoiset artikkelit on ollut tapana säilyttää. Ongelmahan ei sinänsä ole huono kieli tai virheelliset tiedot, vaan tiedot vain yhdestä aiheen osa-alueesta. -Samulili 20. syyskuuta 2005 kello 18:51:19 (UTC)
Totta ja ymmärrän rajanvedon ongelmat. Vastuu jää siis lukijalle, että osaa jättää huomiotta vajavaiset artikkelit. Kommentin jätti Juskor (keskustelu – muokkaukset).

Tuosta tekstistä: "Salonen asuu 20-vuotiaan Annikan kanssa..." niin onko siihen muuta lähdettä kuin seiska? Ihmetyttää hieman, Timpehän ei julkisesti ainakaan ole moista kertonut ja Suomessahan julkisuuden henkilöitä koskee erit määräykset julkaisussa, kuin tavallisia Annikoita. Se nyt mielestäni on ymmärrettävää, että jutussa kerrotaan Salosen avioliitossa syntyneistä kahdesta lapsesta. Ne kun ovat hieman pysyvämpiä asioita kuin ravintolatyöntekijät. Vantaan Metro 21.7.2006 19.11 (UTC)

Merkittävyys[muokkaa wikitekstiä]

Tehnyt pitkän ja näkyvän uran radiotoimittajana (mm. radiopersoona 2004). Sen lisäksi saanut valtavasti lööppijulkisuutta rikoksistaan. Merkittävyydessä ei mielestäni ole mitään epäselvää. --Elena 13. kesäkuuta 2008 kello 14.12 (UTC)

On ilmeistä että tämä artikkeli on luotu ainoastaan siinä tarkoituksessa, että henkilö on saatu luokiteltua seksuaalirikolliseksi. Toimittajantyö taas ei yksin tee ketään merkittäväksi. Lööppijulkisuus ei ole Wikipedia-julkisuutta, vertaa esimerkiksi Johanna Tukiainen. -- Petri Krohn 13. kesäkuuta 2008 kello 14.20 (UTC)
Vaikuttaa siltä, että Salosen suurimmat ammatilliset meriitit ovat Vuoden radiopersoona ja Naurupartio. Kummastakaan ei ole artikkelia Wikipediassa, joten tuskin ovat merkittäviä. -- Petri Krohn 13. kesäkuuta 2008 kello 14.23 (UTC)
Vuoden radiopersoona muuttui vuonna 2005 tai 2006 Vuoden radiojuontajan titteliksi. –Kommentin jätti DcTemaZ (keskustelu – muokkaukset)
Artikkelissa on nyt oikea titteli, eikö vain?--Htm (keskustelu) 28. helmikuuta 2021 kello 00.29 (EET)[vastaa]

Tästä ollaan jatkuvasti poistelemassa viitteitä, joten suojaus viikoksi. --Otrfan 23. joulukuuta 2009 kello 04.59 (EET)[vastaa]

Viitteitä ei oltu lopulta poistamassa, vaan lisäämässä samanarvoisia tekijöitä kuin kohteen mahdollinen uskonnollinen suuntautuminen. Tällä viittaan sukujuuriin ja hyvin mielenkiintoisiin asioihin jotka itse löysin ja jotka ovat liitettävissä tämän päivän samaan teemaan. Genetiikka ja perinnöllisyys kiinnostaa valtavasti ihmisiä, mutta Otrfan päätti että nämä eivät kiinnosta ihmisiä, ja että historia jos toistaakin itseään, se on itsestään selvästi sattumaa. Tästä johtuu ylimielinen banni, joka murentaa Wikipedian osa osaltaan. Palaan osaksi sinua.Kommentin jätti 80.186.144.163 (keskustelu – muokkaukset)

ohjelman nettisivuilla pyöri Suomen ensimmäinen internetin chat[muokkaa wikitekstiä]

Tuo ei pidä paikkaansa, Irc serveri Suomesta löytyi jo kymmenkunta vuotta tuota ennen, eli 1988. Kenties suomen ensimmäinen selaimella käytettävä chat? --Seegge (keskustele) 8. elokuuta 2015 kello 23.05 (EEST)[vastaa]

Tai radiokanavalla käytetty chat. Teknisestihän Kiss FM:n chatti oli toteutettu muuten irkin päällä olevalla webbikäyttöliittymällä. --Zache (keskustelu) 8. elokuuta 2015 kello 23.31 (EEST)[vastaa]