Keskustelu:Tietoisuusnauha

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tämä jokin erikoinen nauhamalli tai tuotemerkki vai kuuluvatko valkoisten ja punaisten käsivarsinauhatkin näihin "tietoisuusnauhoihin"? Mistä käsite on peräisin? – Kuohatti 8. maaliskuuta 2008 kello 16.38 (UTC)

Käsite on ihan itse keksimäni suomennos englanninkielisestä termistä "Awareness ribbon", jota käsittelevästä artikkelista (en:Awareness ribbon) artikkeli on suora käännös. Myönnän, että suomennos kyllä ontuu omassakin korvassa ja varmasti parempikin termi olisi löydettävissä. Englanninkielinen artikkeli keskittyy tarkastelemaan silmukan malliin taiteltuja nauhoja, mutta mielestäni artikkelia voisi laajentaa kattamaan myös esimerkiksi sisällissodan aikaiset käsivarsinauhat ja muut vastaavat symbolit. Tällöin kyllä artikkelin nimi olisi syytä vaihtaa aihetta paremmin kuvaavaksi. --Koos 8. maaliskuuta 2008 kello 17.04 (UTC)
Eiköhän tuolle ole jokin vakiintunut suomennos, joskaan se ei nyt tule mieleen (kannatusnauha?). Sotilaiden käsivarsinauhat taitavat olla kyllä eri asia, eikä niitä voi keinotekoisesti liittää tähän (ei uutta tutkimusta). --ML 8. maaliskuuta 2008 kello 17.09 (UTC)
Tietoisuusnauha ja kannatusnauha ei kummatkaan anna osumia Googlesta tai YSAsta. Ilmeisesti käsivarsinauha on eri asia – mihin tämä tietoisuusnauha kiinnitetään? – Kuohatti 8. maaliskuuta 2008 kello 17.42 (UTC)
Vakiintunutta suomennosta ei kai ole. Puhutaan vain White Ribbon -kampanjasta jne. Tietoisuusnauha kuulostaa kvanttihoopotus-mielenfilosofialta,ja on tuskin parempi kuin esimerkiksi solidaarisuusnauha. Ribbon-nauha eli nauhanauha ei kuulosta järkevältä. Haulla löytyy yksi esiintymä sanalle kampanjanauha, sekin kai hyväntekeväisyysrannekkeen yhteydessä. Se on kuitenkin vaihtoehdoista paras. --Thi 11. maaliskuuta 2008 kello 17.00 (UTC)