Keskustelu:Tieteiskirjallisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Tieteiskirjallisuus eli science fiction on kirjallisuuden laji"

Ööh. Tässä niputetaan nyt mm. Tähtien sota, Star Trek ja Babylon 5 kirjallisuuden alle... Onko korjausehdotuksia? --Card 12:29 elo 7, 2004 (UTC)
Mutta eihän Tähtien sota, Star Trek ja Babylon 5 ole oikeaa scifiä... Joo, vähän sekaisin on meikäläisellä näköjään nämä termit mennyt (englannin "fiction" kun voi tarkoittaa vähän kaikkea). Yksi ratkaisu olisi siirtää tämä sivulle Science fiction ja muuttaa määritelää niin ettei se vain käsitä kirjallisuutta. -- Jniemenmaa 08:37 elo 8, 2004 (UTC)

Jeps, tein nyt tyngän Science fiction. Minusta voi hyvin olla erikseen vielä artikkeli tieteiskirjallisuudelle, kun suomessa kerran on sellainen käsite erillään scifistä (toisin kuin esim. englannissa). --Farside 16:26 elo 8, 2004 (UTC)

Oliskohan aika siirtää koko tämä homma nimikkeelle Science fiction? Sinne näyttää tulevan jatkuvasti materiaalia. Minulle ei ole tuttu näiden kahden käsitteen ero. --jukrat 4. tammikuuta 2007 kello 20.51 (UTC)

Scifi käsittääksi käsittää kaikki muodot, elokuvat, tv-sarjat, kirjallisuuden, jne, jotka käsittelevät tieteen ja teknologian vaikutusta ihmisiin ja koko yhteiskuntaan.. Näille voi sitten tarpeen mukaan luoda oman sivunsa kuten tieteiskirjallisuus tai ehkä mieluummin scifi-kirjallisuus. Selvyyttä voisi luoda tähänkin: Luokka:Scifi-sarjat ja Luokka:Tieteiselokuvat --Usp 11. helmikuuta 2007 kello 18.01 (UTC)

Tää on ihan perverssiä. Ei mistään muusta käsitteestä ole erikseen artikkelia englanninkielisellä nimellä suomenkielisessä wikipediassa. Haloo. -- Cimon Avaro 19. maaliskuuta 2021 kello 11.27 (EET)[vastaa]