Keskustelu:The Battle of Evermore

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

En löytänytkään vahvistusta muistikuvalleni, että Evermoren taistelu olisi käyty Skotlannissa keskiajalla. Mutta en usko, että nimeä "ainaisuuden/loputtomuuden taistelu" on lainattu Tolkienin kirjoista. Nimi lienee kappaleen sanoittajan Robert Plantin keksintöä.--217.112.249.156 15. maaliskuuta 2007 kello 10.56 (UTC)

Taisit sekoittaa asian ehkä nähtyäsi sivusilmällä maininnan että Plant kirjoitti lyriikat luettueen kirjan skottilaisista rajasodista (en wiki/trivia). Itse kappale kertoo pääosin kuitenkin Pelennorin taistelusta ja on maininnutkin (eräässä haastattelussa, haen lähteitä) nimen kertovan kyseisestä tapahtumasta, vaikka itse "ainaisuuden taistelu" olikin hänen omaa käsialaansa (En usko, on muuten harvinaisen huono perustelu). Kirjoittamasi teksti "Erityisesti kappale tuo mieleen Pelennorin...", taas kertoo mitä kappale tuo sinulle mieleen, joten huolehdippas että oikaiset tekstiäsi hieman. Muutit myös kirjoitustani kohdasta "käyttikin viittauksia Sormusten herrasta". Mielestäni on parempi sanoa käyttikin viittauksia, eikä viittasi, sillä vain osia kappaleista on Tolkien kirjoista eikä niitä ole kokonaan tehty viittaamaan juuri niihin, vaikka kieliopillisesti olisit kuinka oikeassa. Plant yhdisteli monia eri fantasia/mytologia tarinoita sanoituksiinsa, ei ottanut niitä vain Tolkienilta. Jätän tällä hetkellä muokkauksesi sikseen ja toivon että muutat tekstiäsi. --Snyyppä 15. maaliskuuta 2007 kello 13.26 (UTC)
"Käytti viittauksia [johonkin]" on oikeasti melko kömpelöä ja huonoa suomea, eikä sovi Wikiin kovin hyvin. Täytyy miettiä muu ilmaisu.--217.112.249.156 15. maaliskuuta 2007 kello 13.30 (UTC)Edit No, nyt siellä on muotoilu, joka nähdäkseni sisältää myös sinun tarkoittamasi merkitykset. Nuo Plantin Tolkien-sanotukset ovat sikäli kiinnostavan moniselitteisiä, että ne kertovat Sormusten herran tapahtumista mutta samalla myös vertauskuvallisesti muista asioista. Jatketaan tätä Led Zep -artikkelien kehittelyä vähemmän riitaisassa hengessä.
Hyvin ilmaistu vaikken kylmän sodan vertauksista ennen ollutkaan kuullut. Saatoin kuulostaa ehkä hieman tylyltä aiemmin mutta olen vain harvinaisen kiihkeä zeppelin-fani. --Snyyppä 15. maaliskuuta 2007 kello 14.08 (UTC)