Keskustelu:Teräväpiirtotelevisio

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Jenkkien ja japanilaisten hd-lähetykset[muokkaa wikitekstiä]

Onko tietoa siitä että onko amerikkalaisten ja japanilaisten hd-lähetykset digitaalisia vai onko heidän hdtv analoginen?

Englanninkielisen Wikipedian artikkeli http://en.wikipedia.org/wiki/Analog_high-definition_television_systems kertoo aikaisemmista analogisista hdtv-virityksistä ja tämän artikkelin englanninkielisen version alkukappaleessa kerrotaan hdtv-lähetysten olevan pääosin digitaalisia. (satelliittilähetykset on ollut jo kauan vissiin kaikki digitaalisia, kaapelissa analogi-hdtv olisi vissiin mahdollista, mutta kovin kallista ja antenniverkossa ei taasen kaista riitä)

Siirtymisen ajankohta[muokkaa wikitekstiä]

Ainakin Yleisradio on ilmoittanut vuoden 2010 olevan HDTV:hen siirtymisen mahdollinen ajankohta. Eiköhän puheet SIIRTYMISESTÄ ole vähän ennenaikaisia. YLE on minun käsittääkseni ilmoittanut, että lähetyksiä voitaisiin tuolloin aloitella ja se ei tarkoita mitään SD -> HD siirtymää. SD:tä lähetettäneen vielä vuosikausia HD-lähetysten aloittamisen jälkeen.

Totta. Ei tapahdu mitään siirtymistä kuten tuossa annetaan ymmärtää. SD (DVB-T) ja HD (DVB-T2) elävät rinnakkain vielä pitkään. Korjasin artikkelia. Myöskin tämä "HDTV on seuraavan sukupolven tekniikkaa SD-digi-tv:hen verrattuna" on hiukan huono ilmaisu, voitte muut jatkaa..

Norja ja DVB-T2[muokkaa wikitekstiä]

Tänne oli linkitetty Digitoday.fi:n tietynlaisen "ennakkoasenteen omaava" kolumni http://www.digitoday.fi/page.php?page_id=15&news_id=200710887 jossa mainittiin virheellisesti "Dvb-t2 lyödään lukkoon standardina vuonna 2009, mutta huvittavaa on, että sen esiversio on jo käytössä Norjassa, ja siihen sopivia laitteita on tarjolla myös Suomessa. Canal Digital nimittäin käyttää hd-päätteenä laitetta, joka ymmärtää myös maanpäällistä teräväpiirtolähetystä. Sama laite on jo Norjassa digi-tv-käytössä"

Tuossa on toimittaja käsittänyt väärin. Kummassakaan maassa ei ole tarjolla sopivia laitteita. Canal Digital lähettää HDTV-kanavansa satelliitin kautta. Jos Norjassa on jotain maanpäällisen verkon HDTV-testejä ja niitä voi tuolla kombo-boksilla katsella niin sitten ne lähetetään kombinaatiolla DVB-T ja MPEG2 *tai* DVB-T ja MPEG4. Uudemmasta DVB-T2:sta boksi ei ymmärrä mitään.

Tässä on vielä näistä norjalaisten digibokseista, tilanne 1.3.2008. Yksikään boksi ei ole DVB-T2 -yhteensopiva, http://www.ntv.no/dekodere

{{lähteetön}}[muokkaa wikitekstiä]

Mistä puuttuu lähdemerkintä? --Tom 8. elokuuta 2008 kello 17.27 (EEST)

OLED-osio ("Tulevaisuus")[muokkaa wikitekstiä]

Eiköhän tuo kuuluisi ihan omaan artikkeliinsa, sehän on näyttötekniikka. Kommentin jätti 81.197.77.32 (keskustelu – muokkaukset)

Minä puolestani ihmettelen mitä tekemistä millään näyttötekniikalla on tämän artikkelin kanssa. Rmac 12. kesäkuuta 2009 kello 23.49 (EEST)

"HD ja ympäristö"-kappale[muokkaa wikitekstiä]

Poistin em. kappaleen, jossa puhuttiin LCD-näytöissä käytettävän typpitrifluoridin kasvihuonevaikutuksista. Ympäristövaikutuksista toki saa ja kannattaa puhua, mutta 1) tuo ei liittynyt mitenkään erityisesti teräväpiirtotelevisioon, ja 2) ongelmaan on ilmeisesti alettu puuttua, ks. esim. tämä Gizmodon artikkeli: [1]. Jos asiasta on jotain asiallista ja ajankohtaista tietoa, niin laitettakoon nestekidenäyttö-artikkeliin. 83.102.22.138 10. joulukuuta 2009 kello 18.46 (EET)--

Palautetta artikkelista sähköpostitse[muokkaa wikitekstiä]

Sain sähköpostitse palautteen artikkelista, joten laitettakoon tiedoksi: "Wikipediaa aktiivisesti käyttävänä toimittajana saatan tietoonne, että teräväpiirtotelevisiota koskeva laaja artikkelinne kaipaa pikaista päivitystä." --TJ 5. maaliskuuta 2011 kello 11.20 (EET)

Palautetta artikkelista sähköpostitse[muokkaa wikitekstiä]

Artikkeli on todella vanha, eletään vuotta 2014 ja artikkelissa puhutaan odotettavista asioista vuoteen 2010. Artikkeli kaikpaa pikaista päivitystä.