Keskustelu:Tekla Roschier

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Tekla Cecilia Maria Roschieria tiedot ovat virheelliset lukuunottamatta syntymä- ja kuolinvuotta sekä mainintaa siitä, että hän käänsi joitakin kirjoja ilmeisesti ennen avioliittoaan, jolloin hän käytti tyttönimeään. Hän syntyi Paraisissa 14.6.1870, tuli ylioppilaaksi Hämeenlinnssa 1895 ja filosofian maisteriksi Helsingin yliopistosta 1904. Hän meni naimisiin 1904 Helsingiossä johtaja Olli Edvard Lampénin kanssa ja kuoli Helsingissä 22.11.1928 Tekla Lampén oli isoäitini Anni Ainikki Roschierin sisar, jonka vanhemmat olivat rovasti Erik Gustaf Julius Roschier ja Emma Rosalia Forsman.

Tekla Lampén, jolla nimellä hänen myös tulisi esiintyä Wikipedian artikkelissa,kuului suomalaisen Marttaliikkeen aloitteentekijöihin ja perustajajäseniin.

Lähteet: Axel Bergholm: Sukukirja, II osa (Otava, Kuopio, 1901), Roschier-sukua koskevat tiedot Axel von Bonsdorff: Estlander ja Forsman suvut jälkeläisineen, Ernst Ingeliuksen kirjapaino, Helsinki 1945 Tekla Lampénia koskeva nekrologi, ei merkintää lehdestä eikä julkaisupäivästä