Keskustelu:Tears of Magdalena

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
  • /Arkisto 1 (marraskuu 2008 - huhtikuu 2010; pääosin juttua artikkelin suojaukisesta ja tavaramerkkiriitelystä)

Sulla on Otrfan kyllä asenneongelma kun lähdet tuolle linjalle muokkauksessa tuntematta tätä aihepiiriä. On tärkeämpää antaa vapaaehtoisten, alan asiantuntijoiden muokata WIkipedia kuin vain pitkään muokanneiden.--85.156.77.56 20. elokuuta 2011 kello 13.03 (EEST)[vastaa]

Lisäyksistä[muokkaa wikitekstiä]

Erittelen tähän vähän Lenithan kumoaman muutoksen ongelmia kun kerran menin niitä läpi. Sininen on kumottu teksti ja musta minun kommenttini.

Yhtyeen kaikki kappaleet sanoittaa laulaja Vasstago ja säveltää kosketinsoittaja/viulisti/laulaja ja yhtyeen johtohahmo Magdalena Lee.

Totta nykyään, mutta debyyttilevyn osalta on suoraan ristiriidassa Tomin ja Peugen tiedotteessaan esittämän version kanssa. Ts. "Peuge and Tomi have participated in composing and arranging all Tears of Magdalena songs with Lena Lee. (Vasstago has not composed anything, he can not play any instrument also he needed a lot of support from various people to get lyrics done..). "
Ylipäätänsä tilanne on sana sanaa vastaan ja lisäksi netin kommenteissa pyörineet väitteet siitä kuka on levyn biisit tehneet ovat sitä tasoa, että jos joku haluaa sanoa artikkelissa, että joku tietty henkilö X on tehnyt levyn biisit saakoon pistää vahvan riippumattomasti tarkistettavissa olevan lähteen asiasta.


Vuonna 2005-2006 Magdalena Lee ja Vasstago ovat äänittäneet kotistudiossa demokappaleet Eastway, Aurora Borealis, My NIghtmare ja Your Blood Is My Wine.Vuonna 2007 Magdalena Lee ja Vasstago päättivät tehdä varsinaisen demon ja 2007 vuoden lopussa yhtyeen liittyneet rumalisti Peuge ja sitten kitarsti Tomi. Syntitisaattorilla soitetut sahkökitarat ja rummut olivat vahdettu aidoksi instrumentiksi. Pian yhtye solmi levytyssopimuksen italialaisen Scarlet Recordsin kanssa.

Tomin ja Peugen versio. Band ‘Dream Liturgia’ was set up by Peuge & Tomi together with Lena Lee & Vasstago in January 2007. Some five months later Peuge decided the band name Tears of Magdalena and he is creator and author of all band’s official web sites since the beginning also he owns the 'Tears of Magdalena' domain. Peuge and Tomi alone have negotiated all deals for the band (record company, booking agency), handled promotion, arranged practicing places, created & authored internet sites, arranged studios, announced commercials, created all connections with co-workers etc.
Lisäksi joku haastattelu.
Tämän kohdan ongelma on se, että eri osapuolten versiot eivät ole yhteensopivia. Joko bändin historiasta pitäisi kertoa sellainen versio, että se on a.) molempien osapuolten näkemyksen mukainen tai b.) jos se on mahdotonta kertoa kummankin osapuolen näkemykset erikseen.

Debyyttialbumi on äänitetty ja miksattu E-Major Studiolla Tero Kinnusen (Nightwish) johdolla ja masteroitu Finnvoxilla Mika Jussilan toimesta. Debyyttialbumi "Myths and Legends" ja julkaistiin lokakuussa 2008.

Totta. Voidaan lähteistää esim täältä. Tämä on myös artikkelin olennaista tietoa jos joku jaksaa kirjoitella kunnollisen johdannon bändistä ja tehdä siihen miten bändi sijoittuu genren sisällä. Levyarvosteluja tätä varten: Sonic cathedral, hallowed.se, Imperiumi.net

Ylipäätänsä osapuolten kannat tiivistää heidän jättämät komenttinsa eri foorumeille. Alla Suosikin uutisen kommenteiksi jätetyt kommentit. (muokattu wikityksen verran, jotta copypaste ei hajoa)

Tomi ja Peuge

Tears Of Magdalena (vierailija) | 24.11.2008 klo 22.20 Tervehdys!

Haluamme selventää muutaman seikan:

  • Tears Of Magdalena on ollut demokraattinen bändi alusta alkaen. Vasstago on erotettu koko bändin yhteisellä päätöksellä elokuun alussa 2008 (Lena Lee oli myös yksi päätöksen tekijöistä!!).
  • Bändi toimi alussa nimellä 'Dream Liturgia' ja Peuge (rumpali) päätti kesäkuussa 2007 bändin nimeksi 'Tears Of Magdalena' (jonka jälkeen Lena Lee muutti omaksi taiteilijanimeksi Magdalena Lee).
  • Peuge on perustanut kaikki yhtyeen viralliset nettisivustot ja hän myös omistaa bändin alkuperäisen/virallisen domainin (www.tearsofmagdalena.com).
  • Albumin 'Myths and Legends' biisit on tehty koko bändin voimin ja levyn on tuottanut bändin kitaristi Tomi.
  • Magdalena Lee joduttiin erotettamaan bändistä lokakuun alussa 2008 koska hän oli kieroillut bändin selän takana.
  • Jatkuvan häirinnän, uhkailujen ja väärän tiedon levittämisen takia Vasstagolle on määrätty lähestymiskielto kitaristia ja rumpalia kohtaan marraskuussa 2008.

Luonnollisesti meillä on todisteet kaikista yllä mainituista asioista. Lisätietoa löytyy osoitteessa: www.myspace.com/tearsofmagdalena

Magdalena Lee

songwriter Magdalena Lee (vierailija) | 30.11.2008 klo 23.56

NOW THERE IS ONLY 2 QUESTIONS

- WHO HAVE COMPOSED ALL MUSIC IN THE ALBUM AND WHO HAVE MADE ALL LYRICS (COPYRIGHT)

answers:

  1. Magdalena have composed all songs and Vasstago wrote all lyrics, except the devil (Magdalena & Vasstago)
  2. Magdalena and Vasstago have arranged all songs too
  3. Four (4) songs were already done before we even knew Tomi and Peuge (since beginning of 2006 except the song devil was made 10 years ago, the lyrics Made by Magdalena & Vasstago), Tomi and Peuge joined in the band in spring 2007.

- WHO HAVE FOUND THE BAND AND WHO CAME UP THE BAND NAME

answers:

  1. band have found by Magdalena & Vasstago since beginning of 2006
  2. Magdalena Lee decided her pseudonym and vasstago came up & decided ”Tears Of ” before we knew Tomi and Peuge
  3. There was also many other work names f.e ”Dream Liturgia”, ”Black Oratorio” etc…. and ”tears of magdalena” by magdalena & Vasstago but never mind, who cares !!!

SONGWRITER MAGDALENA LEES TEARS OF MAGDALENA

  • www.tearsofmagdalena.net
  • www.myspace.com/tearsofmagdalenaofficial

--Zache 5. huhtikuuta 2010 kello 14.40 (EEST)[vastaa]

- Tears of Magdalena ei ole, eikä ole ollut mikään demokraattinen bändi. Magdalena Lee on perustanut 2005 yhtyeensä Vasstagon kanssa ja muutama biisi on ollut jo tehtynä Tomi ja Peuge tulivat yhtyeeseen soittamaan vasta 2007. He ovat olleet vain soittajia ja työntekijöitä Magdalenalle. Vastagoa ei erotettu vaan Vasstago erotti Tomin ja Peugen yhtyeestä.
-Dream Liturgia oli yksin Vasstagon eräs työnimi joka ei missään vaiheessa ollut virallinen.
-Magdalena Lee nimi oli jo keksitty ja siitä seurasi yhtyeen nimi joka on loogista. Peuge ei päättänyt yhtään mitään saati että hänellä olisi mitään sananvaltaa.
- Peugelle delegoitiin tehtävä hoitaa Magdalenalle sivut eikä hän ole niitä omistanut missään vaiheessa. Hän kuitenkin perusti selän takana sivut omalle nimelleen ja Oikeuden ja lain mukaan joutui luopumaan niistä.
- Albumin 'Myths and Legends' biisit on tehnyt yksin Magdalena sekä sanoittanut Vasstago. Magdalena on levyn tuottaja joka on vastannut äänityksistä, ohjannut miksaajaa ja soittajia.
- Magdalena Leetä ei lain mukaan voi erottaa omasta yhtyeestä
poistettu lause
- kaikki muu Tomin ja Peugen mediaan levitettämä väärä tieto on valhetta !
* Tears Of Magdalena- Kommentin jätti 88.114.40.195 (keskustelu – muokkaukset)
varmaankin, mutta niin kauan kuin asiasta ei ole tarkistettavissa olevaa tietoa (esimerkiksi täysin ulkopuolisena minulla ei ole pienintäkään havaintoa kuka ne biisit on oikeasti tehnyt) niin nuo asiat ilmaistaan artikkelissa eri tahojen mielipiteinä eikä sanota kuka on oikeassa ja kuka on väärässä. --Zache 24. toukokuuta 2010 kello 09.56 (EEST)[vastaa]

Löytyisiköhän tälle artikkelille joku riippumaton kirjoittaja, joka kirjoittaisi tämän uusiksi lähteiden perusteella? Sen jälkeen artikkelin voisi vaikka suojata. Artikkelin kanssa on jo toista vuotta painittu, eikä näytä selvyyttä tulevan. --Otrfan 24. toukokuuta 2010 kello 10.05 (EEST)[vastaa]

No siis minusta se on ihan kohtuullisessa kuosissa tällä hetkellä. Sen tiedot tuskin on mitenkään hirveän pahasti pielessä ja mitään hirveän suuria muutoksia ei ole sen jälkeen tullut kun kirjoittelin vuoden vaiheessa tuon lähteistä uusiksi.
Lukuunottamatta siis "kiista yhtyeen nimestä" -osion ensimmäistä kappaletta, jossa kuitenkin suoraan sanotaan, että kyseessä on eri osapuolten näkemykset ja jos haluttaisiin lisää lähteitä niin se käytännössä tarkoittaisi teosto-dokumentteja ja oikeuden päätöksiä jne. joiden saaminen on ihan sen varassa jos joku bändin jäsenistä haluaa sellaisia nettiin skannailla.
Sinänsä jos artikkelin kehityksestä saa esittää toivomuksia niin muokkaamisen painopistettä voisi muuttaa johonkin muuhun kuin tuohon kiistaan, kuten esimerkiksi millainen bändi on verrattuna muihin saman genren bändeihin tai millaisia arvosteluja bändi on saanut. jne. --Zache 24. toukokuuta 2010 kello 10.30 (EEST)[vastaa]

Kirjoitin jo aiemmin kommentin, mutta se on näköjään "kadonnut". Lyhyesti siis, meillä on kirjallisena kaikki keskeiset todisteet liittyen Tears Of Magdalena- yhtyeen tapahtumiin. Tämä tarkoittaa mm. sähköposteja promovaiheesta ennen levytyssopimusta, sekä kirjeenvaihtoa levy-yhtiön (Scarlet Records) ja ohjelmatoimiston (Stage Music)kanssa; näistä käy erittäin hyvin ilmi, kuka teki ja mitä teki! Löytyypä vielä harjoittelutilan vuokranmaksukuitteja Dream Liturgia- ajalta sekä nettisivujen maksukuitit. Lisäksi löytyvät pankkitositteet Myths And Legends albumin maksuista ja siitä mitä minä allekirjoittanut olen maksanut levy-yhtiön maksujen jälkeen jääneestä ylimenevästä osasta. Biisien säveltämiseen ja sanoittamiseen liittyen löytyy myös hyvin kuvaavaa materiaalia. Voisi nyt siis lopettaa nämä turhat spekulaatiot ja meitä loukkaavat kirjoitukset ja ottaa faktat käyttöön. Voin lähettää materiaalia asiasta kiinnostuneille sähköpostin välityksellä ja tarvittaessa muillakin tavoin.

Huomautan vielä, että meillä ei ole mitään tarvetta väheksyä Magdalenan tai Vasstagon tekemisiä/osuutta yhtyeessä tai haukkua heitä missään foorumeilla, mutta meillä on oikeus puolustaa omaa roolia ja osuutta Tears Of Magdalena- yhtyeen historiassa. Lisäksi me haluamme työrauhan nykyiselle kokoonpanolle, koska me teemme vain sitä mistä tykkäämme ja ihmiset/kuulijat päättävät, onko musiikissamme ainesta muuhun!!

Ystävällisesti

Tomi/Ultimus Sacratum ultimussacratum@hotmail.com

TPJ2000 8. kesäkuuta 2010 kello 02.07 (EEST)[vastaa]

Kommenttisi oli poistanut ip muokkaaja 88.112.192.23 (diff), joka poisti samalla edellä olleen Magdalena Lee allekirjoituksella olleen kommentin. Periaatteessa ne pitäisi/voisi palauttaa sivulle, mutta tämä uusi kommenttisi kertoo samat asiat niin tuskin kannattaa eivätkä teidän riitelynne sinänsä liity artikkelin sisältöön niin tämä on väärä paikka niille joka tapauksessa. Seuraan kuitenkin, ettei enempää kommenttien poistoja tapahdu täällä. (tms. jatkossa palautan poistetut kommentit ja tarvittaessa poistajille napsahtaa esto)
Artikkelin sisältöön liittyen muuten, niin onko siinä teidän kannaltanne virheitä? --Zache 8. kesäkuuta 2010 kello 06.17 (EEST)[vastaa]


Olen erottanut yhtyeestäni kitaristia Tomia Ja rumpalistia Peugea, koska haluan hoittaa levytys-sopimuksia, studioita, nettisivuja, treenikämppia, tuottajan hommat ja muita asioita yksin ja rauhassa. Minun näkökulmassa se on niin helppo, pieni ja olematon työ verrattuna siiheen, kuinka vaikea on tehdä materiaalia, että saisi levytys-sopimuksen. Musiikkialalla kilpailu on todella kova. Kaikkijen lisäksi Tomi ja Peuge eivät ole tarpeeksi ammattilaisia muusikoita soittamaan minun yhtyeessäni. Olen säveltänyt 100% kaikki debyyttialbumin kappalet itse ja Vasstago on tehnyt 100% sanoituksia. Kitaristi Tomi on säveltänyt vain yhden 15 c kitaraintron kappaleeseen Cut Em Down. Minulla on tuhansia äänitettyjä todisteitä sävellyksistäni ja satoja ihmisia voivat todistaa, että olen perustanut Tears Of Magdalena yhtyeen Vasstagon kanssa vuonna 2005.



Kunnioittaen

Magdalena Lee


Kommentoidaan nyt sitten vielä sen verran, että esim. tuo "entiset jäsenet-" kohta on suurelta osin virheellinen/valheellinen. Mm. Jakke Viitala ei ole koskaan ollut bändin jäsen ja hän on itse asiassa Crimfall- yhtyeen johtohahmo. Asian oikea laita on kyllä häneltä tarkistettavissa ja luulenpa, ettei hän pidä siitä, että hänetkin on sotkettu tähän asiaan. Lisäksi artikkelista saa sen kuvan, että Magdalena Lee on valmistunut Sibelius Akademiasta, mutta se ei pidä myöskään paikkaansa. Asian oikean laidan voi tarkistaa Sibelius Akademian opiskelijapalveluista. Mistä kaikesta voikaan antaa väärää tietoa, jos tällaisessakin asiassa johdetaan harhaan? Lisäksi tässä keskusteluosiossa annetaan ymmärtää, että olemme joutuneet luopumaan nettisivuista "oikeuden tai lain mukaan", niin sekään ei pidä paikkaansa. Asiasta ei ole yhtään oikeudenpäätöstä. Meitä on kyllä lähestytty kaksi kertaa vuoden aikana Magdalenan sekä Vasstagon julkisten oikeusavustajien toimesta ja vaadittu tekemään milloin mitäkin. Joka kerta yhteydenotot/vaatimukset ovat "kumma kyllä" lakanneet, kun olemme laittaneet heille faktapaketin asioiden oikeasta tilasta. Ja www.tearsofmagdalena.com sivu on suljettu, koska emme halunneet sitä enää pitää, koska siitä ei ollut enää mitään oleellista hyötyä. Tavaramerkkiasia ratkesi siihen, että jätimme puoleltamme asian käsittelyn sikseen, koska koko prosessi ei olisi ollut enää vaivan väärti (nimen vähäinenkin maine oli jo aika kyseenalainen ja olisimme joka tapauksessa esim. joutuneet palkkaamaan asianajajan ja toisin kuin Magdalena ja Vasstago, me emme olisi saaneet ILMAISTA oikeusapua). Järkevämpi oli vaihtaa nimeä ja mennä eteenpäin. poistettu lause Muuta lisättävää meillä ei tähän asiaan enää ole ja vielä kerran toivomme, että meidät jätetään rauhaan ja annetaan tehdä omaa juttua.

Tomi ja Peuge

1. heinäkuuta 2010 kello 04.37 (EEST)

OK ja kiitos vastauksista.
  1. Entiset jäsenet listan voi melkein pistää sillä linjalla, että ainoastaan lähteistetyt jäsenet (tms. ne ketkä ovat olleet levyllä) ovat entisiä jos ei sitten ole jotakuta kenestä kaikki ovat samaa mieltä.
  2. Magdalena Lee ja Sibelius Akatemiasta, niin artikkeli ei tällä hetkellä sano että Lee olisi valmistunut Sibasta vaan että hän on pelkästään opiskellut siellä (joka lienee totta?). Eikö tuo sinällään ketään haittaakaan, jos ei Leetä itseään, joten se varmaankin voi olla artikkelissa.
  3. Nettivustosta ja tavaramerkistä; hyvä tietää. Menivät listalle asioita joista pitää olla vahva lähde ennen kuin niistä artikkelissa sanotaan juuta tai jaata. (nykyinen artikkelissa oleva maininta lienee ok?)
  4. Uhkailusta; No joo, kannatta myös luottaa että jengillä on jossain määrin kyky lähdekritiikkiin, tai ainakin pitäisi olla. Tämän vatvominen on kuitenkin ihan turhaa ja poistin kummaltakin viittaukset uhkailuun (tuo keskustelu oikeasti lähtee vain lapasesta eikä siitä ole kenellekään iloa) mieluummin keskitytään itse artikkelin sisältöön ja sen mahdollisiin virheisiin.
Artikkelissa olevien tietojen linja on yhä se, että ne pitää olla joko lähteistetty tai sitten niistä pitää olla eri osapuolten samaa mieltä. Vaihtoehtoisesti niin, että molempien osapuolten näkemykset kerrotaan, mutta jos sekään ei kelpaa niin kylmästi vain poistetaan epäilyttävät tiedot. --Zache 1. heinäkuuta 2010 kello 22.25 (EEST)[vastaa]




Niin typerää kuin tämä onkin, niin pakko tässä kommentoida Tomin ja Peugen (nyk.Ultimus Sacratum) avointa kirjettä lyhyesti, vaikka kaikki selvittämättömät asiat hoidetaankin vain oikeuden kautta. Tietääkseni Crimfallin Jakke Viitalasta mainitsitte vain te itse nyt ensimmäistä kertaa. Magdalena Lee on valmistunut moninkerroin korkeamman tasoisesta akatemiasta Pietarissa ennekuin jatkoi opiskeluansa Sibelius-akatemiassa, joten Zache sitä jo valaisi hyvin. Sivuista ja muista tavaramerkki riitautuksista (lukuunottamatta tekijänoikeudet, joita heillä ei ole) Peuge ja Tomi ovat luopuneet itse, tietenkin lakimiehen järkipuheiden jälkeen, se on totta. Oikeudenkäyntiä näiltä osin siis ei tarvinut käydä joka olisi heille koitunut kalliiksi ja tappioksi. Tomi ja Peuge sanovat asiansa selkeästi itse: "koska siitä ei ollut enää mitään oleellista hyötyä" joka viittaa törkeään nimen hyödyntämiseen (mm. keikat Tears of Magdalenan nimellä sekä taustojen luvaton käyttö). Tietenkin sen jälkeen kun nimi ja sen maine on tuhottu niin tottakai Peuge ja Tomi siitä luopuvat. Lopuksi sanon että Tomi ja Peuge muusikkoina saivat aikaan enemmän tuhoa kuin hyötyä. Onneksi "Myths and Legends" oli vain debyytti ja sopimus koski vain yhtä levyä. Tästä "Tears of Magdalena " otti opikseen ja jatkaa tasokasta musiikkia tasokkaiden ja rehellisten muusikoiden kanssa.

-Vasstago Archipelagus- (perustaja/sanoittaja/sovittaja/keulakuva, joka median mukaan kuulemma erotettiin omasta yhtyeestänsä Peugen ja Tomin toimesta.)


Minun näkemyksen mukaan en ole hyväksynyt Tomi Wallinia ja Tomi Korhosta Tears Of Magdalena vakituseksi bändin jäseniksi pätemättömyyden vuoksi.

Kunnioittaen

Magdalena Lee

--88.113.182.73 21. helmikuuta 2012 kello 22.40 (EET)== Korjattava-laatikko== "Tämän artikkelin tai sen osan viitteitä on pyydetty muotoiltavaksi. Voit auttaa Wikipediaa muotoilemalla viitteet ohjeen mukaisiksi, esimerkiksi siirtämällä linkit viitemallineille. Tarkennus: Tarvitsee viitteitä varsinkin nimikiistan alle"[vastaa]

Mitä yllämainittu tarkoittaa? Nimikiistaa ei ole enää sillä nimi on rekisteröity ! Lisäksi Tears of Magdalena on vaihtanut musiikki suuntausta sekä levy-yhtiö on vaihtunut Scarlet Recordsista Magdalena Recordsiin !! --85.156.234.173 15. heinäkuuta 2011 kello 01.09 (EEST)[vastaa]

Tuo muotoilu tarkoittaa sitä, että mikäli viitteet olisi ollut estettynä huonosti muotoiltuna esimerkiksi siten että viitteenä olisi ollut pelkkä linkki (esim tämä artikkeli), niin ne olisi pitänyt muotoilla niin että viitteestä selviää lähteen otsikko, julkaisija, päivämäärät jolloin se on julkaistu jne. Tässä artikkelissa viitteet oli kuitenkin muotoiltu ihan hyvin ja luulen lisääjän halunneen vain lisää viitteitä tuohon nimikiistaan. Noh, joka tapauksessa poistin boksin. --Zache 15. heinäkuuta 2011 kello 07.01 (EEST)[vastaa]



Voisko jo Ultimus Sacratumin ottaa pois, koska yhtyeeltä ei tullut yhtään mitään merkittävää julkaisua ja yhtye on jo hajonnut lopullisesti, Asian voi tarkistaa !? --88.113.182.73 21. helmikuuta 2012 kello 22.40 (EET)[vastaa]


Jäseniä kohtaa instrumenttien osalta voisi päivittää esim magdalena : guitars, vasstago: bassguitar Lähde: official facebook MAGDALENA LEE: Operatic Soprano Vocals, Synths, Violins, Compositions, Programmings, Orchestras, Guitars, Drums, Producer & Founder VASSTAGO ARCHIPELAGUS.: Throat & Bass Vocals, Bassguitars, Arrangings, Lyricist & Founder --88.112.229.45 22. helmikuuta 2012 kello 11.52 (EET)[vastaa]


Voisitteko ottaa myös pois "entiset jäsenet Tomi ja Peuge" koska eivät ole yhtyeen perustajien mukaan koskaan kuulunetkaan yhtyeeseen.--88.113.186.217 13. maaliskuuta 2012 kello 12.32 (EET)Antero[vastaa]

Wikipedia on vastuussa mitä täällä kirjoitetaan eli on sama kuin Wiki olisi itse kirjoittanut kaiken. Wikipedia antaa lukijoille väärää tietoa, toisinsanoen puhuu paskaa eikä ota asioista selvää ja kerro totuutta joka pitäisi olla Wikipedian velvollisuus! Wikipedia on täyttä humpuukia millä ei ole totuuden kanssa mitään tekemistä. Artikkelin totuutta väärennetään eikä päivitetä ! --88.113.186.217 13. maaliskuuta 2012 kello 12.51 (EET)Antero[vastaa]

Päivitä artikkelin tiedot itse, jos se on sinulle tärkeää. Tuollaiset vuodatukset artikkelin keskustelusivuilla eivät hyödytä yhtään. Ei kenelläkään ole mitään velvollisuutta päivittää tätä artikkelia. Wikipedialla ei myöskään ole mitään erityistä vastuuta täällä olevien tietojen ajanmukaisuuden tai paikkansapitävyyden suhteen.--194.111.66.13 13. maaliskuuta 2012 kello 13.04 (EET)[vastaa]

Niinhän tässä on jo moni ihminen yrittänyt mutta ette anna päivittää eli ottaa pois ja laittaa uutta tietoa !!! kuten itse sanoit "Wikipedialla ei myöskään ole mitään erityistä vastuuta täällä olevien tietojen ajanmukaisuuden tai paikkansapitävyyden" eli mitäs hyötyä Wikistä sitten on? antaa vain väärää ja harhaanjohtavaa tietoa !--88.113.179.5 17. maaliskuuta 2012 kello 18.39 (EET)[vastaa]

Sitäpaitsi sivu on suojattu muutoksilta, niin vähän vaikea muuttaa, joten sen voi vain tulkita yhdellä tavalla...--88.113.179.5 17. maaliskuuta 2012 kello 18.47 (EET)[vastaa]

Poistin kokeeksi suojauksen, mutta muutin oletukseksi että näytetään vakaa versio. --Harriv (keskustelu) 17. maaliskuuta 2012 kello 18.55 (EET)[vastaa]

Juuri näin asenteella Wikipedia "Gatekeepers of media": emme vastaa, ei ole velvollisuutta, emme noudata lakia jne...--88.113.179.5 17. maaliskuuta 2012 kello 18.52 (EET)[vastaa]

Ultiimus Sacartumin viralliset sivut ovat loppuneet ja yhtye on kuollut, joten ainoastaan vois mainita Ultimus Sacaratumista yhdellä sanalla mutta ei kirjoittaa koko Otsikkoa koska ei liity mitenkään pääArtikkeliin, Yhtye ei ole merkittävä koska yhtään virallista julkaisua ei ole. kaikki sen jäsenet ovat lähteneet eri suuntiin--88.113.179.5 17. maaliskuuta 2012 kello 23.48 (EET)Janne[vastaa]