Keskustelu:Tasapainolajit

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelin määritelmät ovat potentiaalienergian osalta virheellisiä ja annetun linkin vastaisia. Esim kelluvan aluksen potentiaalienergia usein pienenee jonkin voiman poikkeuttaessa sitä, mutta se on silti vakaassa tasapainossa.

Annetussa linkissä http://www.edu.helsinki.fi/astel-ope/liike_ja_tasapaino/tasapainon_lajit.htm oleva määritelmä sen sijaan on täysin oikea ja paikkansa pitävä kaikissa tilanteissa: "Olennaista tasapainossa on sen vakavuus eli kuinka hyvin tasapaino säilyy poikkeutustilanteessa. Jos kappale hakeutuu aina tasapainotilanteeseen, sen tila luokitellaan vakaaksi (vauvan juomamuki). Jos taas poikkeutus voi tuhota kokonaan tasapainon, on kyseessä epävakaa tasapainotila (shampanjalasi). Silloin kun ei ole selkeää yhtä tasapainotilannetta, puhutaan epämääräisestä tasapainosta (vierivä kuula)."

Minkähän takia kyseinen oikea määritelmä ei muokkaukseen osallistuville kelpaa, vaan sinne pitää sisällyttää virheellinen väittämä tarkasteltavan kappaleen potentiaalienergian muutoksista? 87.93.89.46 30. heinäkuuta 2013 kello 19.07 (EEST)[vastaa]

Virheellinen viittaus potentiaalienergian muutoksiin poistettu.