Keskustelu:Tasa-arvo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onko tuo Hayekin sitaatti sivulla aivan tarpeen? Ymmärtääkseni se puhuu mahdollisuuksien tasa-arvon ja ns muodollisen tasa-arvon välisestä ristiriidasta, ja aiheesta on sivulla jo muutenkin. Muodollista tasa-arvoa ovat muuten kritisoineet muutkin kuin marxilaiset. Sitaatti ei ole edes neutraali. Ja jos sivulle lisättäisiin lisää erityyppisiä sitaatteja, se kadottaisi mielestäni tietosanakirja-artikkelimaisen luonteen. Sitaatit ovat minusta perusteltuja vain, jos esitellään jonkun tietyn henkilön ajatuksia ja sitaatit ovat hänen itsensä laatimia. -Jean d'Arc 18:45 kesä 13, 2004 (UTC)

Olen samaa mieltä. Jos aihe on yleinen sitaattien aihe (tasa-arvo, elämä, raha...) voisi tapauskohtaisesti harkita linkkiä Wikiquoteen. --Farside 19:00 kesä 13, 2004 (UTC)
Tarkoitukseni oli haalia tuonne vielä jotain muitakin sitaatteja, kuten vaikkapa Rousseau toisi varmasti sellaista kaivattua tasapainoa. Sitaatit ovat tietysti todella arvoväritteisiä, kuten on artikkeli ja sen aihekin :)
Mielestäni tuo kyseinen sitaatti summaa laillisen tasa-arvon idean. Kaipa sen voisi kirjoittaa tuonne artikkelin sekaankin? Tai vaikka jokaisen ideologian kappaleen perään sitaatti kyseisen ideologian kannattajalta, mistä on kysymys?
Ja en tosiaan voi sanoa olevani asiantuntija hirveästi muissa poliittisissa ideologioissa, tiedän toki että marxismi ei ole ainoa ideologia joka väheksyy tasa-arvoa lain edessä, se oli tietysti vain ääriesimerkki. Jos tunnette paremmin muita ideologioita tai osaisitte kirjoittaa noista muista näkökulmista, auttakaa ihmeessä... sitä vartenhan täällä ollaan :)
btw, hyvää kesää!!'
--Lussmu 19:40 kesä 13, 2004 (UTC)

Parannusta kaivataan[muokkaa wikitekstiä]

Aika surullisessa tilassa on jotenkin näinkin kekseistä yhteiskuntafilosofista aihetta käsittelevä artikkeli. Tämähän kertoo lähinnä suomalaisen lainsäädännön nykytilasta, ja asian filosofinesta puolesta, erilaisista tasa-arvonäkemyksistä sekä niiden välisistä ristiriidoista ei puhuta mitään. Vuonna 2007 täällä on sentään ollut muutakin sisältöä, joskin vähän heikosti lähteistettynä ja jäsenneltynä. Sitten se on lanattu ja artikkeli on päätynyt melkoiseksi tyngäksi. Sittemmin sitä on täydennetty Suomi-keskeisellä lainsäädäntöasialla, mikä on toki relevanttia, mutta ei kovinkaan universaalia. Asiaan olisi hyvä saada muutos, mutta se olisi melko massiivinen työ ja siihen olisi hyvä saada useampi ihminenkin mukaan, koska aihe on myös melko poliittisesti latautunut ja siten altis tahallisille ja tahattomillekin vinoumille. Onko näitä jotain ”viikon yhteistyöartikkeleita” tai vastaavia? --Louhikärmes (keskustelu) 4. marraskuuta 2019 kello 12.20 (EET)[vastaa]