Keskustelu:Taru sormusten herrasta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Siirretäänpä tämä keskustelu tänne oikean otsikon alle.

Muokkasin hieman tuota tekstiä, kenties parempi näin - vai mitä mieltä olette? Ja sanottakoon vielä, että kyllä niillä kuudella kirjalla on omat nimet, englanniksi ovat:

   * Book I: The Return of the Shadow
   * Book II: The Fellowship of the Ring
   * Book III: The Treason of Isengard
   * Book IV: The Journey to Mordor
   * Book V: The War of the Ring
   * Book VI: The Return of the King

Valitettavasti ei satu olemaan suomenkielistä versiota käsillä. Suoraan eivät noista ainakaan kaikki käänny.

JP 13:38 helmi 12, 2004 (UTC)

Minun kirjoissani noita nimiä ei kyllä mainita (englanninkieliset pokkarit). Ovatkohan tästä "History of Middle Earth" sarjasta? Niissä on tuon nimisiä kirjoja. -- Jniemenmaa 13:52 helmi 12, 2004 (UTC)
PS. Nyysseissä on ollut tästä keskustelua [1]. Hyvin sekavalta tuntuu.

Omassa Harper-Collinsin kokokönttikirjassa ne kyllä ovat, ja muistan kyllä, että ne siinä suomenkielisessäkin ovat. Ja enkku-wikipediassakin esiintyy juuri tuo nimenomainen jako. En ole itse koskaan nähnyt "History of Middle Earth"ia. JP 14:36 helmi 12, 2004 (UTC)

Minulla on muutaman vuoden vanha Houghton Mifflin Companyn 7-osainen LOTR-kirjasarja (Millenium Edition). Kirjassa mainitaan kuudelle kirjalle nimet:
   1. The Ring Sets Out
   2. The Ring Goes South
   3. The Treason of Isengaard
   4. The Ring Goes East
   5. The War of the Ring
   6. The End of the Third Age
   ja Appendices 
Notes on the Text-osion lopuksi mainitaan, että jos kiinnostaa kuinka LOTRin vähittäinen kehittyminen ensimmäisistä vedoksista julkaistuun muotoon tapahtui, niin kannattaa lukea Christopher Tolkienin kertomus kirjoissaan 6-9 (The History of Middle-Earth: The Return of the Shadow (1988); The Treason of Isengard (1989); The War of the Ring (1990); ja Sauron Defeated (1992)).
Ota tästä nyt sitten selvyys. Oliko kirjoilla alunperin nimet vai ei, ja jos oli, niin mitkä? Kai se on luettava tuo historia...vai pitäisikö artikkelissa mainita, että "alkuperäisistä nimistä ei ole tietoa, ja seuraavia on ehdotettu: " ja sitten listata kirjojen eri nimet? Ainakaan en haluaisi tehdä samanlaista listaa kuin enkkuwikissä, joka absoluuttisesti mainitsee kuudelle kirjalle jotkin nimet jättäen muut vaihtoehdot huomiotta. --.janneok 11:12 heinä 3, 2004 (UTC)

Miksi turhia linkkejä?[muokkaa wikitekstiä]

Miksi tällä sivulla on loputtomasti turhia linkkejä, linkkejä sivuille, joita ei ole, ja joita ei kannata tehdä. Esim.:

  • Quenya
  • Taru sormusten herrasta: Aseet ja armeijat
  • Taru sormusten herrasta: Kuninkaan paluu: Kuvitettu opas
  • Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia: Kuvittettu opas
  • Taru sormusten herrasta: Sormuksen ritarit: Kuvitettu opas
  • Sindarin

Josko poistan turhia linkkejä, vai onko niissä jokin mieli?

Quenyasta ja sindarinista ainakin saa kunnon artikkelit aikaan, mutta nuo luettelemasi kirjalinkit ovat minunkin mielestäni turhia. -- Panu 6. helmikuuta 2005 kello 16:50 (UTC)

Neutralointi[muokkaa wikitekstiä]

"Tolkienin puolustukseksi voidaan sentään esittää se, että hän inhosi kansallissosialismia ja antisemitismiä syvästi."

Nipottamista, mutta silti ei näin. WP:NPOV: "Tietosanakirjan artikkeli ei saisi väittää, että laissez-faire-kapitalismi on paras sosiaalinen järjestelmä (satun muuten uskomaan näin, sivumennen sanoen)". Neutralointikonverttorini ei nyt toimi. -tKahkonen 27. marraskuuta 2005 kello 20:58:59 (UTC)

Teen lotr peliä tietokoneelle, ja se on vaikeata, pitäisikö jatkaa?

Ainakin Merkitys-kappaleen voisi joku asiantuntija kirjoittaa lähteitten kanssa, Tolkienin sotakokemuksista ynnä muusta löytyy runsaasti kirjallisuutta ja aineistoa. --Thi 30. lokakuuta 2006 kello 12.39 (UTC)

Väärä juoniselostus[muokkaa wikitekstiä]

Juoniselostus on ensinnäkin virheellinen (elokuvan mukainen) ja sen kieli on huonoa. Lisäsin Korjattavaa-mallineen ja kirjoitan selostuksen itse uudelleen kun ehdin. Jos joku viitsii tehdä sen jo ennen niin hyvä. - Käyttäjä: Elenloth

Minä taas lisäsin pari lähdepyynöä ja lähteetön mallineen. Artikkeli sisältää nykyisellään aika paljon Tolkien-fanien omia tulkintoja ja yritän tällä kyseenalaistamisella saada selvitettyä tuota osiota.--Bluto 11. lokakuuta 2009 kello 20.23 (EEST)[vastaa]