Keskustelu:Tarkkuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Haulikolla ammuntaa[muokkaa wikitekstiä]

Täytyy oikein vähän kiitellä todella neropattimaisesta original researchista joka menee heti alkumetreillä reisille tauluesimerkin kanssa. Haulikkoammunnan kanssa sillä ei nimittäin ole mitään tekemistä. Esimerkki olisi hyvin kömpelö koska käytännön sovellus johon se perustuu on lähinnä fiktiivinen eikä sen laatineella ole ymmärrystä ammunnasta. Haulien osumakuviossa kun ei pyritä sisäiseen tarkkuuteen siinä mielessä kuin tauluesimerkki sen havainnollistaa, vaan tasaiseen jakaumaan selvärajaisella alueella, ja ulkoinen tarkkuus ei käytännössä muodostu ongelmaksi.

Maalitauluesimerkki viittaa tyypillisesti useita luoteja kiväärillä tai pistoolilla ampuen saatuun hajontakuvioon, niinsanottuun kasaan. Englanninkielinen wikipedia käyttää esimerkkinä jousiammuntaa, mikä on myös pätevä vaikkakin huonompi kuin ampuma-ase. Hajontaa ja kohdistuspistettä ei voi jousiammunnassa käsitellä erillisinä käsitteinä yhtä luontevasti kuin esimerkiksi kiväärissä.

Kommentin jätti 85.76.23.120 (keskustelu) 1. elokuuta 2011 kello 17.11‎ (EEST)[vastaa]

Näemmä haulikko on korvattu kiväärillä muokkauksessa vuonna 2015, joten ongelmaa on korjattu jollain tavalla. --Pxos (keskustelu) 26. elokuuta 2018 kello 20.51 (EEST)[vastaa]