Keskustelu:Tammi (peli)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun


Hei!

Kamalan pitkä selitys pelin alkuastelmista,vaikka kaikki selviäsi yhdellä kuvalla..



Voivatko normaalit nappulat siis syödä taaksepäin? --82.181.248.72 4. marraskuuta 2006 kello 16.57 (UTC)


Erilaiset säännöt[muokkaa wikitekstiä]

Tammen säännöt vaihtelevat eri maissa. Esimerkiksi kuninkaan pitkiä siirtoja ei tunneta kaikissa tammen versioissa. Tämä pitäisi artikkelissa ottaa huomioon. Jaakko Leinonen 19. maaliskuuta 2009 kello 15.45 (EET)[vastaa]

Säännöt tarvinnevat toisen artikkelin[muokkaa wikitekstiä]

Moi.

Tammea tosiaankin pelataan niin monena muunnoksena, että yksien sääntöjen listaaminen Tammipeliartikkeliin olisi ikävästi ristiriidassa todellisuuden kanssa.

Ilmeisesti tuo tietokoneella ratkaistu tammipeli on kuitenkin English Draughts taikka Amerikan matereella Checkers-peli. Tammipeli on kuitenkin suureen osaan Eurooppaa levinnyt alunperin vanhemmassa muodossa, jonka säännöt ovat jossain määrin lempeämmät ja sallivat huomattavasti luovemman pelityylin kuin English Draughts -- joka sekin on muuten, nimestään huolimatta, kehitetty Ranskassa joskus aikoinaan.

Tuo vanhakantaisempi peli lienee parhaiten dokumentoitu ns. Polish Draughts-muodossa (jolla myöskään ei ole mitään tekemistä Puolan kanssa) ja joka tunnetaan myös nimillä International Draughts ja Continental Draughts. Tosin Inernational Draughtsinkin kilpailusäännöissä on nykyään ns. syömispakko, jota alkuperäisessä "naisten pelissä" ei mun käsittääksei ole ollut.

Mutta asiaan. Ajattelin tehdä suomennoksen English Draughts Assocoationin julkaisemista säännöistä. - Tekijänoikeusasiat tarttee tietyti selvittää ennekuin suomennosta voi julkaista... Sen laittaisin mielelläni omaan artikkeliinsa, jos joku kertoo miten se tapahtuu. Tähän artikkeliin listaisin säännöt, jotka ovat suurimmalle osalle muunnoksista yhteisiä ja joukon valinnaisia sääntöjä joita eri muunnoksissa joko käytetään tai sitten ei.

"Tutkimusten" sivutuotteena on tässä haaviin tarttunut yhtä ja toista pikkusälää, jolla tätä Tammipeli-artikkeila voisi hiukan täydentää, jos kenellälään ei ole mitään sitä vastaan.

t.

Peteihis 23. heinäkuuta 2009 kello 11.33 (EEST)[vastaa]

"Molemmat pelaajat asettavat nappulansa oman päätynsä kolmen ensimmäisen vaakarivin mustille ruuduille. Koko pelin aikana käytetään ainoastaan laudan valkoisia ruutuja."

Lähteettömiä, poistin. -88.112.227.11 19. syyskuuta 2012 kello 23.47 (EEST)[vastaa]