Keskustelu:Talouskuri

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Talouskuri" ei liene täsmällinen käsite. Se on myös ideologinen. Silti sitä käytetään tutkimustyyppisissäkin teksteissä. Lähteiden lisääminen kannatettavaa.--Juha Kämäräinen (keskustelu) 18. lokakuuta 2015 kello 09.42 (EEST)

Linkkasin artikkeliin kieliwikejä, mm. en-wikin artikkelin en:Austerity, jossa aihetta lähestytään lähtein ja taloustieteellisesti. Käsite on taloustieteessä käsittääkseni puhtaasti makroekonominen, joten yksityishenkilöiden taloussäkeistä ja -suista puhuminen ei minusta oikein kuuluisi tähän artikkeliin. –Kotivalo (keskustelu) 18. lokakuuta 2015 kello 10.42 (EEST)
Muistapa Kotivalo, Wikipedian funktio. Taloustieteessä voidaan talouskurin käsitettä käyttää makroekonomisesti, mutta laajemmassa yhteiskunnallisessa keskustelussa muillakin tavoin. Jos laatisimme oppimateriaalia aiheesta, olisi rajaus tietenkin toisenlainen, luonnollisesti riippuen opiskelukontekstista. Kyllä tämä artikkeli tästä tasapainonsa löytää.--Juha Kämäräinen (keskustelu) 18. lokakuuta 2015 kello 12.52 (EEST)

Mihin noita englanninkielisiä käännöksiä tarvitaan artikkelin aloituksessa? Meinasin poistaa suoraan, mutta jos nyt ensin keskusteltaisiin asiasta. --Mononesia (keskustelu) 16. huhtikuuta 2019 kello 16.20 (EEST)

Käännökset juontunevat siitä, että monissa suomenkielisissä teksteissä ja tieteellisissä keskusteluissa saatetaan puhua austeritysta vaikka teksti muuten olisikin suomeksi. Englanninkielinen vastine ei myöskään suoraan käänny talouskuriksi, joten helpottaa saman ilmiön tunnistamista vieraskielisten ja kotimaisten tekstien välillä. Puollan siis säilyttämistä. --Yhteistyössä (keskustelu) 16. huhtikuuta 2019 kello 17.45 (EEST)