Keskustelu:Takuma Satō

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Puuh. Sama kuin täällä. On hölmöä, kun otsikko on eri niminen kuin itse paanu, ja Suomen media ei myöskään henkilönimiä päätä. --Louhikärmes 30. syyskuuta 2006 kello 10.01 (UTC)

"Henkilöstä kertova artikkeli nimetään henkilöstä tavallisesti käytetyn nimen mukaan." [1] Ei siinä sen kummempaa. On myös hyvä huomata, että yksikään latinisaatio ei ole henkilön oikea nimi, vaan vain sen kuvaus. Myös Saton (tai Satōn) oikea nimi on mainittu artikkelissa (ne kanjit). //Ephief 30. syyskuuta 2006 kello 18.35 (UTC)
Tässä asiassa nyt muutenkin minusta tuntuu olevan jotenkin liiallisen pätemisen tarve. Turhankin usein tullut vastaan henkilöitä, jotka innoissaan japaninsa osaamisesta alkavat tyrkyttämään mitä ihmeellisimpiä juttuja sillä nojalla, että ne ovat oikein. Ymmärrän kyllä tässä Louhikärmeksen pointin, mutta minusta nimet pitäisi säilyttää Wikipediassa juuri nykyisen käytännön mukaan yleisimmän mukaan. Artikkelista itsestään käy kuitenkin ilmi oikea kirjoitusasu. Ehkäpä olisi hyvä lisätä katakanoilla oikea kirjoitusasu, niinkuin japanilaiset itse tekevät? --Ningyou 30. syyskuuta 2006 kello 20.39 (UTC)
Niin, onhan toki hyvin perverssiä korjailla asioita oikeiksi. Ja nimien lukutavat yleensä kirjoitetaan hiraganalla... ^_^ --Louhikärmes 30. syyskuuta 2006 kello 22.23 (UTC)
Asioita oikeiksi yhdestä näkökulmasta. Nimien lukutapojen kirjoittamisestahan ei japanissa ole edes mitään sääntöjä. Ja-wiki näköjään käyttää hiraganaa, paikan päällä eläneenä voin sanoa että usein katakanalla. --Ningyou 30. syyskuuta 2006 kello 22.29 (UTC)
Noh, joo. Teksteissä yleensä oon nähnyt furiganana hiraganalla, mutta ei se nyt ole oleellista. --Louhikärmes 30. syyskuuta 2006 kello 22.30 (UTC)