Keskustelu:Sydänkeskiaika

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Artikkelissa Keskiaika on jo varsin hyvä kuvaus sydänkeskiajasta. Ehkä tämä artikkeli olisi syytä poistaa? Tuskin tälläiselle pääartikkelille on tarvetta (?). --psych3 28. tammikuuta 2007 kello 17.58 (UTC)

Tällaisena kyllä. --ML 28. tammikuuta 2007 kello 18.06 (UTC)

Juu mun mielestä tän vois poistaa. En huomannu että tällanen oli jo. Eli tän vois poistaa. En millään pahalla kirjottanut tätä. Terv. artikkelin Kirjoittaja

Hei tehdään sitten uudelleensiirto artikkeliin keskiaika...--Pisces 28. tammikuuta 2007 kello 18.12 (UTC)

Kyllä sydänkeskiaika puolustaa paikkaansa aiheena, vaan ei tasoltaan tällaisena. Aihe on mielenkiintoinen, silloin universaalimanarkia hajoaa ja kansallisvaltiot valtaavat Euroopan, vaan onko nyt prosessi toisin päin? Ja paljon muuta tapahtuu ja tehdään. Kuitenkin nykyisellään se on roskaa.. --Alexius Manfelt 28. tammikuuta 2007 kello 18.34 (UTC)
Olen samaa mieltä että sydänkeskiajasta voi hyvin olla artikkeli per se. Sen pitää vain ensin olla kattavampi kuin artikkelin keskiaika vastaava osuus.--ML 28. tammikuuta 2007 kello 18.53 (UTC)
Niin, nämä on tuolla historiaprojektissa, ja tämä artikkeli epäilemättä piankin laajenee. Niin että laitetaan joku malline tuonne eikä ehkä sittenkään poisteta tätä. --Höyhens 28. tammikuuta 2007 kello 19.01 (UTC)

Mielenkiintoista on tietenkin ensinnäkin koo käsite keskiaija ja sitten sen jako erilaisiin osiin. Nämä ovat kaikki enemmän tai vähemmän mielenkiintoisia. Itse ottaisin lähtäkohdaksi Régine Rernoud'in ehdotuksen:

  1. Le haut Moyen Âge (de la chute de l'Empire romain à Charlemagne),
  2. l'époque carolingienne, l'âge féodal (milieu du Xe à la fin du XIIIe siècle) et
  3. le Moyen Âge pour les XIVe et XVe siècles.

Tai sitten vielä mieluummin Jacques Le Goffin jaottelun:

  1. L'Antiquité tardive (jusqu'au Xe siècle),
  2. le Moyen Âge central (An Mil-1348, la Grande Peste) et
  3. le Moyen Âge tardif (guerre de Cent Ans-Réforme).#

Näistä viimemainutsta Moyen Âge central tarkoittaisi tuota meidän sydänkeskiaikaa. Mutta mielipiteitä voisi asiasta esitää jaksoituksen suhteen. --Alexius Manfelt 28. tammikuuta 2007 kello 20.22 (UTC)