Keskustelu:Sveitsi (Hyvinkää)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

(Ensimmäinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Tässä on ilmeisesti sekoitettu keskenään Hyppyrinmonttu Sveitsin Majan vieressä, Rantasipi-hotellin ja Sveitsin uimalan lähellä, ja Kulomäki (jonka korkeusero alhaalle on jotain tuota luokkaa), jossa on laskettelukeskus. Siellä ei ole ollut koskaan hyppyrimäkeä, eikä se ole keskellä Sveitsiä. Hyppyrimontun mäessä tuskin on hiihtohissejä ollut. Mikä on lähde? 'Pertsa 13. huhtikuuta 2006 kello 12.11 (UTC)

http://www.hyss.fi/ sanoo että "Hyppyrimäen kupeessa ns. Sveitsin montussa pujoteltiin aktiivisimmin 1960- ja 70-lukujen taitteessa, jolloin sinne hankittiin myös hiihtohissi." Kulomäki nousi vasta myöhemmin. Myönnän sekaannuksen, varsinkin kun Kulomäki vaihtoi nimensä Sveitsiksi ja Etelä-Suomessa on toinenkin Kulomäki olisko Keravan suunnalla. Yritin korjata, paranna jos tiedät enemmän. Toivoo --Tappinen 13. huhtikuuta 2006 kello 19.44 (UTC)
En tiedä, onko artikkeli vielä täydellinen, mutta riittävän hyvä joka tapauksessa. Ainakaan se ei enää ole niin sekava. Kulomäki on edelleenkin Kulomäki, vaikkakin laskettelukeskuksen mukaan sitä saatetaankin kutsua Sveitsiksi, ja ilmeisesti Hyppyrimontun mäessä on ollut hiihtohissi, jos HYSS sanoo niin. 'Pertsa 15. huhtikuuta 2006 kello 09.40 (UTC)

(Toinen keskustelu)[muokkaa wikitekstiä]

Laskettelin itse paljon Sveitsin hyppyrimäen viereisessä laskettelurinteessä 70-80 -lukujen vaihteessa. Kausikortti hiihtohissiin maksoi tuolloin hulppeat 90 mk. Hiihtohissi: Hissin vaijerista roikkui jousitettuja teleskooppimaisia metalliputkia, joiden päässä pyöreä levy. Putki laitettiin haarojen väliin ja nojattiin levyyn hissin vetäessä mäen huipulle. Hissi oli usein rikki ja pakkasella vaihdekoneisto jäässä. Sulakkeita vaihdettiin tiuhaan. Hissin varaosia kuulemma teetettiin Riihimäen vankilassa. Rinne oli lyhyt, mutta haastavan jyrkkä. Laskettelurinteen laella oli puinen vauhdinottolava, josta sai vielä 4-5 metriä lisäkorkeutta. Hiihtohissin vieressä oli ainakin tuolloin myös pienempi hyppyrimäki, K15/K30, tms. Kulomäen rinne tuli sitten vasta myöhemmin, ja Sveitsin rinne suljettiin, sekä hissi purettiin.  –Kommentin jätti 89.27.49.235 (keskustelu) 3. heinäkuuta 2011 kello 09.10‎ (EEST)[vastaa]