Keskustelu:Suomen ammattiin opiskelevien liitto – Sakki

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä on virallinen SAKKI ry:n wiki-sivun luonti.

Eli josko tätä sivua ei poistettaisi?

Onko sinulla SAKKI:n lupa copypasteta materiaalia heidän sivuiltaan tänne? Jos näin on asian laita, kannattaa mainita asiasta ainakin muokkausten yhteenvetokentässä ja täällä, muuten lisäykset merkitään tekijänoikeuden rikkomiseksi ja ne tullaan kyllä poistamaan --albval 16. helmikuuta 2007 kello 12.15 (UTC)

Olen SAKKIn työntekijä. :)

Olen minäkin erään firman työntekijä, mutten silti saa kopioida materiaalia nettisivuiltamme tänne, koska tekstin tekijänoikeus ei ole minulla. Eli edelleen: onko sinulla lupa suoraan kopiointiin?
Olet tosin tehnyt jo aika hyvää työtä sanamuotojen muuttamisessa niin, ettei kyseessä ole suora lainaus. Otathan vielä nuo loputkin suorat lainaukset pois (jos sinulla ei siis ole niihin lupaa), ettei minun tarvitse lisätä roska-mallinetta sivulle uudelleen. PS. Voisitko myös allekirjoittaa keskusteluviestisi lisäämällä neljä tildeä tekstin perään (~~~~) Kiitos. --albval 16. helmikuuta 2007 kello 12.23 (UTC)

oolrait. Kolmio 16. helmikuuta 2007 kello 12.24 (UTC)

Hyvä:-) Kun kerran olet SAKKIssa töissä, niin uskon että osaat kirjoittaa aiheesta hyvin myös omin sanoin. Tsemppiä --albval 16. helmikuuta 2007 kello 12.28 (UTC)

Jep, no nyt ei pitäis enää olla lausettakaan samanlaisena kuin netissä. On totta, että hyöty on suurempi, kuin sanailee hieman eri lailla. Kolmio 16. helmikuuta 2007 kello 12.31 (UTC)

Ihan näin heittona, onko artikkeli puolueeton? Aika mainoksenomaisen kuvan tuosta saan itse, mites muilla? --Gracchus 5. maaliskuuta 2007 kello 19.02 (UTC)

Minua kiinnostaisi kuulla SAKKI ry:n hallinnosta ja historiasta. Olen kuullut väitteitä, että SAKKI ry:n pistivät pystyyn eräät isot ammattiliitot (kuten metalliliitto jne.). Kuinka paljon SAKKI:n edustajistossa on opiskelijajäseniä ja kuinka paljon ammattiliittojäseniä? Mikä on SAKKI ry:n suhde SAK:hon? --Ossiman 30. maaliskuuta 2007 kello 15.14 (UTC)

Seuraavat väitteet ovat eduskunnan valtuustokäsittelystä HE 25/2005:n tiimoilta. Pitävätkö ne paikkansa SAKKI ry:n osalta:
SAKKI ry on vuonna 1987 neljän SAK:laisen ammattiliiton perustama (Metallityöväen liitto, Rakennusliitto, VTY, KTV). Kaikki SAK:laiset ammattiliitot ovat SAKKI:n äänivaltaisia yhteisöjäseniä (pl. SEL ry.). SAKKI ry:n sääntöjen ja SAK:n ilmoittamien jäsenmäärien mukaan laskettuna SAK:laisilla ammattiliitoilla on SAKKI ry:n liittokokouksessa käytössään 125 täysivaltaista liittokokousääntä... SAKKI ry:n säännöt määrittelevät, että vain puolet opiskelijajärjestön hallituksesta pitää koostua opiskelijoista. Käytännössä tämä tarkoittaa, että tänäkin vuonna SAKKI ry:n hallituksessa istuu useita SAK:laisten ammattiliittojen edustajia. ... Vuonna 2005 SAKKI ry:lle on myönnetty valtionavustusta 340 000 euroa [1]
--Ossiman 1. huhtikuuta 2007 kello 16.01 (UTC)

Korjasin tekstiä asianmukaiseen suuntaan. Tekstissä korostui epäolennaiset keskusteluviittaukset nuorisolain käsittelyyn ja lähteinä oli yksittäisten kansanedustajien esittämiä mielipiteitä lakikäsittelyn aikana. Kyseiset mielipiteet eivät aiheuttaneet muutoksia lakiin. SAKKI sai valtionavustusta samoin kuin muutkin valtakunnalliset opiskelijajärjestöt, kuten SYL, SAMOK, SLL tai OSKU. Wikipedia sisältää legitiimiä ja todennettavaa tietoa, joten SAKKI:n osalta on syytä olla myös oikeat tiedot. Kolmio 11. huhtikuuta 2007 kello 13.22 (UTC)

Ei se tapaus nyt ihan näin yksinkertaisesti tainnut mennä. Eipä siitä muuten olisi kansanedustajat älähtäneet. --Zxc 11. huhtikuuta 2007 kello 13.29 (UTC)

Kolmio, SYL, SAMOK, SLL ja OSKU ovat poliittisesti sitoutumattomia, vaikka varmasti jokaisessa toimijat ovat jollain tapaa aktiivisia myös värillisessä politiikassa, SAKKI on kuitenkin aika avoimesti sitoutunut. SAKKIn tavoitehan on edistää ammatillista järjestäytymistä, elleivät sitten eduskunnassa valehdelleet, mikään mainitsemistasi verrokeista ei ole siis verrannollinen SAKKIin. Siitä tässä nimenomaan on kyse, ei se ketään jaksaisi kiinnostaa jos muutkin sitoutuneet järjestöt saisivat rahaa.

Nyt artikkeli ei kyllä vaikuta niin puolueelliselta ja/tai mainokselta aiemmin, hyvä suunta siis. --Gracchus 15. huhtikuuta 2007 kello 01.20 (UTC)

Ammattillisen järjestäytymisen edistäminen ei ole Sakki ry:n ainoa eikä perimmäinen tarkoitus, eikä se korostu Sakki ry:n toiminnassa erityisesti. Muulta osalta toiminta ja toiminnan tarkoitus on hyvin samanlaista mainittujen opiskelijajärjestöjen kanssa. Ay-kytkös voidaan mainita, mutta sen ylenpalttinen korostaminen ei ole neutraalin näkökulman mukaista. -- Piisamson 6. toukokuuta 2007 kello 12.29 (UTC)

Edelleen muokattu puolueettomaan suuntaan. Lisätty logo. Kolmio 27. huhtikuuta 2007 kello 06.02 (UTC)

  1. [http://www.riksdagen.fi/faktatmp/utatmp/akxtmp/sivm_15_2005_p.shtml

SAKKI vai Sakki[muokkaa wikitekstiä]

Tyylioppaan nimeämisohjeessa sanotaan, että Vaikka yrityksen nimi ja tavaramerkki olisivat sen logossa kokonaan versaalilla eli isoilla kirjaimilla, Wikipediassa kirjoitetaan isolla vain ensimmäinen kirjain sekä artikkelin otsikossa että itse tekstissä. Joten, jos kukaan ei suunnattomasti vastusta tätä käytäntöä, muutan kohtapuolin SAKKI-sanan kirjoitusmuotoa artikkelissa (otsikkoon en menannut koskea). Mielestäni tuo kokonaan isoilla kirjaimilla kirjoitettu muoto myös tökkää silmään pahasti tekstiä luettaessa ja vaikeuttaa siten lukemista. SAKKI ei kai myöskään ole suora lyhenne mistään sanoista (toisin kuin esimerkiksi artikkelissakin mainittu SAK), joten silläkään syyllä ei kirjoitustapaa voine perustella. --albval 3. toukokuuta 2007 kello 06.49 (UTC)

-Ammattiin opiskelevat - SAKKI on SAKKI ry markkinointinimi, kun taas yhdistysrekisteristä löytyy nimi "Suomen ammattiin opiskelevien liitto - SAKKI ry". Vuoteen 2006 asti SAKKI ry:n nimi oli yhdistysrekisterissä "Suomen Ammattiin opisKelevien KeskuslIitto - SAKKI ry". Näin ollen SAKKI voidaan nähdä hyväksyttävästi suorana lyhenteenä. :) -Jussi