Keskustelu:Suomalainen Pohja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tilausravintolan merkitys on vielä vähäisempi kuin Salhojankadun Pubin. --Ulrika 20. tammikuuta 2011 kello 11.11 (EET)

Itse yhdistys voi olla ikänsä vuoksi merkittävä, ja tämän voi mainita siinä. --Ulrika 20. tammikuuta 2011 kello 11.12 (EET)
Yhdistys sopii luokkaan Urheiluseurat (biljardi- ja golfturnaukset näemmä merkittävintä toimintaa). --Ulrika 20. tammikuuta 2011 kello 11.13 (EET)
Entäs kielipolitiikka ? Tämän mukaan Turun (suomenielinen) yliopisto aloitti klubitalossa. Biljardia siellä kyllä pelattiin silloinkin, paitsi ei luentojen aikana. --Tappinen 21. tammikuuta 2011 kello 18.35 (EET)
Tällä hetkellä artikkeli on puhdas mainos, mutta luulisi tästä enemmänkin irti saavan. Paikallisesti kuitenkin tunnettu ravintola. Hankala sanoa. --albval(keskustelu) 20. tammikuuta 2011 kello 15.49 (EET)

Artikkeli on vielä keskeneräinen. Pahoittelut, jos tein jotain väärin. Tämä on ensi kosketukseni sisällönluomiseen Wikipediassa. Artikkeli on yhtä paljon mainos, kuin mikä tahansa muukin. Ihmiset lisäävät tänne tietoa, jota haluavat jakaa muiden kanssa. Ravintola pitää sisällään paljon historiaa ja tätä tietoa olisi tarkoitus lisätä mahdollisimman pian lisääkin. Hienoa nähdä miten vuorovaikutuksellista tämä Wikipedia on. Olen itsekin paljon puhunut avoimen tiedonjakamisen puolesta tehdessäni vapaaehtoistyötä mm. Zeitgeist-liikkeessä. --Rmando 21. tammikuuta 2011 kello 10.27 (EET)

Olisi hyvä kirjoittaa artikkeli ensin omassa tekstinkäsittelyssä niin pitkälle, että sen merkittävyys ilmenee. Wikipediassa toimitaan yleensä heti eikä jäädä ihmettelemään. Merkittävyyskeskustelu käydään artikkelin ilmentämien merkittävyysperusteiden pohjalta, eikä se yleensä vie kuin pari päivää. Joskus artikkeleita poistetaan hetikin. Tällä hetkellä tilausravintolan merkitys ei artikkelista ilmene, joten olen edelleen sitä mieltä, ettei sillä ole aineksia säilyä. Jos halut kirjoittaa yhdistyksestä, ota tämä teksti talteen (ja ota joka tapauksessa) ja kirjoita tarpeellisin osin siihen. Jos löydät nopeasti jotakin yleistä merkittävyyttä perustelevaa tähän artikkelin, näkemykset merkittävyydestä voivat muuttua. --Ulrika 21. tammikuuta 2011 kello 10.36 (EET)
Päivitin nyt sivua enemmän tuon Salhojankadun Pubin suuntaiseksi. Toivottavasti nyt on parempi. Palaan asiaan vielä huomenna, jos sopii. Voisin muokata sivua vielä enemmän tuohon klubiin suuntaavaksi heti, kun ehdin. Toivottavasti teillä riittää kärsivällisyyttä tällaisen noviisin kanssa. --Rmando 21. tammikuuta 2011 kello 17.51 (EET)
Lähteet pitää olla myös merkittynä, ja jos artikkeli muuttuu klubin suuntaan, sitten pitää nimikin muuttaa. Klubin yhteydessä voi mainita tästä ravintolasta. --Ulrika 21. tammikuuta 2011 kello 17.50 (EET)
Aika paljon ylisanoja vielä (tunnettu kulinaarisena keskuksena - kenen mukaan?), mutta suunta on jo oikeampi. Joka tapauksessa artikkeli, jos se säästetään, kannattaisi ehkä siirtää nimelle Suomalainen Pohja, joka olisi luontevampi otsikko sekä ravintolan, että yhdistyksen käsittelyyn. Yhdistys ainakin on minusta artikkelin arvoinen, ja sen yhteydessä voi sitten puhua ravintolastakin. Eli kuten Ulrika yllä sanoo, mielymmin yhdistysartikkeli, jossa puhutaan ravintolasta kuin ravintola-artikkeli, jossa puhutaan yhdistyksestä. --albval(keskustelu) 21. tammikuuta 2011 kello 18.16 (EET)
Laitoin malliksi muutaman viitteen. Sitten huomasin, että koko teksti on , lauseiden järjestystä vaihdellen, kopioitu sivulta http://www.suomalainenpohja.fi/ . Aion seuraavaksi muuttaa artikkelia radikaalisti mahdollisen tekijänoikeusrikkomuksen varalta. Joka tapauksessa sellaiset ilmaukset kuin "keittiö on tunnettu erinomaisena kulinaarisena keskuksena" vaativat välttämättä riippumattoman lähteen (siis ei ravintolan tai seuran omat sivut, eikä avoin ravintola-arvostelufoorumi); jos vaikka jossain matkaoppaassa olisi esitelty Turun hienoimmat ravintolat ? --Tappinen 21. tammikuuta 2011 kello 18.21 (EET)
Huomasin itse saman, kun laitoin noihin kohtaan {{kenen mukaan}} -pyyntöjä. Hyvä, jos jaksat korjata artikkelin:-) --albval(keskustelu) 21. tammikuuta 2011 kello 18.27 (EET)
Siirsin ja järjestelin, Tappisen onnistuneiden muokkausten jälkeen. EDIT: Lisäämäni AM-linkin perusteella klubilla on 1920-luvulle ulottuva historia ja ulkopuolisia lähteitäkin muutama löytyy. Säilyttäisin siis. --albval(keskustelu) 21. tammikuuta 2011 kello 20.44 (EET)

Juu, selkeästi säilytettävä nyt kun lapsentaudeista on päästy. Iivarius 22. tammikuuta 2011 kello 00.24 (EET)

Tuhannesti kiitoksia ystävät, onhan toi nyt paljon parempi! Mä olen aivan fiiliksissä, kun pääsen näkemään miten homma täällä toimii. --Rmando 22. tammikuuta 2011 kello 9.16 (EET)