Keskustelu:Sundasalmi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Onkos tää nyt oikein päin? Kartastot antavat salmen nimeksi Sundasalmi, joka nyt on uudelleenohjaus. --Ekeb 8. maaliskuuta 2006 kello 18.54 (UTC)

Sundasalmi on oikea nimitys. Zxc 8. maaliskuuta 2006 kello 18.56 (UTC)
En ollut asiasta aivan varma, sillä Google antoi Sundasalmella vain yhden osuman ja Sundansalmella ei yhtään. Itse olen kuullut käytettävän kumpaakin nimitystä. Siirsin nimelle Sundasalmi. --Jetman 8. maaliskuuta 2006 kello 18.59 (UTC)
Gummeruksen Uusi Iso Atlas näköjään käyttää Sundansalmea, ja niin tekee myös WSOY:n 2000-luvun suuri perheatlas. Geographica tuntee Sundasalmen. Vaikeampi juttu... --Jetman 7. lokakuuta 2006 kello 08.13 (UTC)

Nimi Sundaksi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa tällä hetkellä on Sundasalmen nimi käännettynä Sundaksi "Selat Sunda". Tämä on toisaalta loogisen kuuloista, mutta ei sitä taida olla. Sunda on yksi alueen kielistä. Muissa kielissä näytetään yleensä annettavan nimi käännettynä Indonesiaksi, joka on kyllä sama "Selat Sunda". Virallisen Indonesian lisäksi Sundansalmen rannoilla puhutaan ainakin Jaavan kieltä ja Lampungia, ja mahdollisesti myös puolen tusinaa muuta kieltä. --Grel (keskustelu) 13. kesäkuuta 2020 kello 00.39 (EEST)[vastaa]