Keskustelu:Suksi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tämä sivusto vaatii parannusta. Sinällään sivustolla on erinomaista perehtyneisyyttä ja tarkkaa tietoa, mutta seassa on sitten ihan absoluuttisen väärää tietoa esimerkiksi Salomonin sidejärjestelmien yhteensopivuudesta, jonka tunnen varsin hyvin. Vanha SNS ja sen jälkeen tullut SNS Profil eivät käy toisiinsa kuin isolla vasaralla.

Olen itse hiihtänyt jopa kilpaa 80 luvulta alkaen ja ensimmäisen kerran kuulen, että terässiklillä siklaaminen olisi kilpailukykyinen voitelun vaihtoehto. Sekin on siis ihan puppua ja kun sitä muutosta tutkii historiasta näkee, että sen on tehnyt "kylmää terästä" niminen poistunut käyttäjä. Jotenkin nimimerkistä voisi päätellä, että kyseessä on teräsalaan hurahtanut, joka uskoo teräksen kaikkivoipaisuuteen. Itse en ole moisesta Kuzmin menetelmästä kuullut koskaan aiemmin ja kun nyt tutkin sellainen firma Ruotsissa kyllä on, mutta heidänkin nettisivuilla viimeisimmät päivitykset ovat noin vuodelta 2010. He näyttävät tehneet jokseenkin samoja suksenhoitotuotteita, kuten kaikki muutkin, joten tuskinpa kyse on mistään mullistavasta uudesta ratkaisusta.

Salomon monoista mainittu "puikko" on kummallinen termi. Kyllä se lähinnä on poikittainen tanko siellä monon pohjassa ja puikkoja ovat esimerkiksi sukkapuikot ja kuumemittari vaikka varmasti väkivalloin irrotettuna se tanko voisi puikkoa muistuttaa

Suksien pintajännityksiin erilaisilla voiteilla numeroarvona viitaten on outoa. Kai se riippuu mitä voidetta sinne pistetään tai mikä tarkasti ottaen on pohjan materiaali. Varmasti muovierien välilläkin on eroja, ettei kannata ihan numeroarvona kertoa fluorilla voidellun suksen pintajännitystä.

Tätä sivustoa pitää muokata lähemmäs englanninkielistä vastinettaan, joka on ihan hyvä. Alan tässä joulun pyhinä sitä työstää siihen suuntaan. Timoikola (keskustelu) 22. joulukuuta 2022 kello 05.01 (EET)[vastaa]