Keskustelu:Suiō-ryū iai kenpō

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Lisäilin artikkeliin samoja asioita mitä olen englanninkieliseen versioon kirjoitellut ja muokkasin olemassaolevaa paikoin mielestäni sujuvampaan muotoon. Muokatkaa ihmeessä jos tulee mieleen jotain mitä pitäisi/ei pitäisi sanoa, tai jos (*köh* kun *köh*) olen iltamyöhään kirjoittaessani tehnyt virheitä. Ajattelin joskus myöhemmin lisätä vielä jonkun maininnan tyylin harjoittelusta suomessa. Ajjunn 24. marraskuuta 2007 kello 22.44 (UTC)

Käsittääkseni suio-ryun harjoittelun aloittamiseen ei vaadita kokemusta seitei-jodossa, onko tälle väitteelle jotain lähdettä? Poistin maininnan, saatan kyllä tietenkin olla väärässäkin Ajjunn 16. joulukuuta 2007 kello 18.12 (UTC)

Joo, ei välttämättä tarvita jodo-kokemusta. Kirjoittamani lause oli taholtani epäselvästi muotoiltu. Minun piti se aikanaan korjata...mutta unohtui. Sorry vain. Jodo kokemusta ei vaadita, mutta kyllä siitä apua on. Ymmärtääkseni useimmilla tai lähes kaikilla tai kaikilla, Suomen Suiō-ryū-harjoittelijoilla tällainen yhteys on (- joko ZNKR seitei jodoon, Taura Muso ryu jodoon tai Aiki-jo:n). Euroopassa Suiō-ryū iai kenpō:n pääopettaja Rodriges sensei on renshi 7.dan ZNKR iaidossa ja renshi 6.dan ZNKR seitei jodossa - joten voi olettaa että jodon tuntemuksesta ei ole haittaakaan, jos yrittää Suiō-ryū oppiin päästä. Jklak 16. joulukuuta 2007 kello 19.10 (UTC)
Niin jopa sōkella on kokemusta seitei-jodosta, seitei-iaidosta ja kendosta. (Katsuse Yoshimitsu Kagehiron ollessa tyylin viidestoista sōke (myös Masaki-ryū Fukuhara-ha 12. sōke, iaidō kyōshi 7. dan, kendo kyōshi 7. dan, jōdō renshi 6. dan), mutta tosiaan eihän vasta-alkajalta mitään seitei-jodo kokemusta vaadita. Jklak (keskustelu) 8. heinäkuuta 2013 kello 21.15 (EEST)[vastaa]