Keskustelu:Stoalaisuus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Voisiko tähän artikkeliin, kohtaan Nykyinen käyttö, lisätä selityksen sille mitä tarkoittaa "stoalainen huumori". En tuota osaa itse sanoiksi pukea. El Rayno 2. elokuuta 2010 kello 23.51 (EEST)

Google sanoo yhdistelmälle "stoalainen huumori" nolla (0) osumaa, joten ei liene tarpeen avata käsitettä artikkelissakaan. --Kreegah 3. elokuuta 2010 kello 00.34 (EEST)
Kyllä vain "stoalainen huumori" on tunnettu käsite kirjallisuudessa ja kulttuurissa, ja siksi sille voisi myös olla selitys. Kokeile myös englanniksi stoic humor. Tässä yksi esimerkki: Bleakness and Comedy: Stoic Humor in Bernard MacLaverty’s Short Stories. Ei kai Googlen osumat kata kaikkea, mitä maailmassa on tehty ja julkaistu. Vai pitäisikö sanoa: "Not in Google i.e. non-existing." El Rayno 11. syyskuuta 2010 kello 17.02 (EEST)

Zeus[muokkaa wikitekstiä]

Ennen kuin korjaan Zeus-nimen taivutusmuotoa kohdassa "Hymni Zeukselle", haluaisin varmistuksen, että täällä edelleen ylläpidetään klassista tapaa käyttää taivutuksessa vahvaa astetta. Siis että hymni on omistettu Zeulle. Sananiekka57 (keskustelu) 14. syyskuuta 2021 kello 17.23 (EEST)

Muinaiskreikalle käytetään suomennoksissa ja nykykirjallisuudessa vakiintuneita taivutuksia, kuten ”Aristoteleen”, ”Pausaniaan”, ”Isiksen” ja ”Zeuksen”. Muotoja ”Zeun”, ”Zeulle” näkyy nykyisin lähinnä runokielessä, joten niitä ei käytetä. Joissakin sanoissa horjuntaa on kyllä esiintynyt, esim. ”Serapiksen” tai ”Serapiin”. --Tomisti (keskustelu) 14. syyskuuta 2021 kello 21.44 (EEST)