Keskustelu:Sotamies (Suomen puolustusvoimien sotilasarvo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ovatko laskuvarjojääkärit itse asiassa missään vaiheessa sotilasarvoltaan laskuvarjojääkäreitä? –Kooma 25. toukokuuta 2005 kello 15:37:43 (UTC)

Kysyitpä muuten hankalan ja osuvan kysymyksen...vastaus riippuu pitkälti tulkinnasta. Koulun sisäisen tulkinnan mukaan vastaus on ei, mutta yleisen tulkinnan mukaan kyllä. Mitään virallista kantaa asiaan tuskin on.--PV 25. toukokuuta 2005 kello 19:08:42 (UTC)

Hiukan yllättävää, että tästä on löydetty jotain tulkitsemisen varaa. Sotilasarvot määritellään ihan virallisissa asiakirjoissa ja esim YlPalvo:ssa. Yhtään tällaista en ole nähnyt jossa laskuvarjo- tai erikoisjääkäri olisi määritelty sotilasarvoksi.

Mitäs yllättävää tuossa on? Kannattaisi lukea YlPalvo ja varsinkin sivu 9 "Johdanto". Missä mm. todetaan että sitä täydennetään muilla määräyksillä ja ohjeilla, sekä sitä on sovellettava paikallisesti. YlPalvo ei siis ole mitään erehtymätön tai täydellinen ohjeistus, vaan sieltä löytyy paljon puutteita ja jopa ristiriitaisuuksia. Kyseisessä kohdassa YlPalvossa todetaan "...voidaan käyttää ESIMERKIKSI seuraavia joukkokohtaisia sotilastarvoja: rakuuna, ...) Muita esimerkkejä mm. tämä laskuvarjojääkäri kysymys ja toinen mistä käyty keskustelua wikissä on mm. aliupseerioppilaan sotilasarvo. Joku asian oikeasti tietävä voisi valottaa mikä on totuus? --PV 26. toukokuuta 2005 kello 13:31:15 (UTC)

Laskuvarjojääkäreiden AUK I alkaa näköjään viikolla 21, joten valasta tuohon hetkeen ovat kaikesta päätellen sotamiehiä. Onko nimitys sitten laskuvarjojääkäri vai kenties pelkkä jääkäri, en tiedä. Täytyy varmaan käydä kysymässä joltain "alan foorumilta". Tuo jonkun listaan lisäämä erikoisjääkäri sen sijaan on aika selvä peli, koska kyseiset herrathan ovat jo varusmiespalveluksen suorittaneita ali- tai reserviupseereita. –Kooma 26. toukokuuta 2005 kello 14:25:44 (UTC)
Oliskin noin helppoa...ensinnäkin vielä yleinen kysymys ratkaisematta: mikä on aliupseerioppilaan sotilastarvo?. Sitten Ljk:sta: perinteen mukaan kutsuttiin jääkäreiksi valan jälkeen ja vasta siipien saannin (silloin 8 hyppyä) jälkeen laskuvarjojääkäreiksi (silloin jo AUK käynnissä). Erään "yleisen" tulkinnan mukaan jo eka hyppy (baretin saaminen) on merkki laskuvarjojääkäriydestä. Erikoisjääkäreiden kohdalla sotilasarvot lienee selviä, mutta mitkäköhän ovat heidän palvelusarvoja. --PV 26. toukokuuta 2005 kello 14:39:46 (UTC)

Artikkelin nimi

[muokkaa wikitekstiä]

Tämä on nyt kyllä mielestäni väärin (so. omituisesti, käsittämättömästi) nimetty. Sillä eihän artikkelin nimestä "Sotamies (Suomi)" artikkelia lukematta lainkaan voi ymmärtää, mistä artikkeli mahdollisesti kertoo. - Ensimmäisenä tulee mieleen "sotamies, jonka sukunimi on Suomi".--Urjanhai (keskustelu) 17. heinäkuuta 2012 kello 08.59 (EEST)[vastaa]

Eli jos on eri artikkelit, niin vaikkapa Sotamies (sotilarvo Suomessa), Sotamies (Suomen puolustusvoimien sotilasarvo) tai jotain sinne päin.--Urjanhai (keskustelu) 17. heinäkuuta 2012 kello 09.02 (EEST)[vastaa]
Siirsin. Jos joku keksii paremman menettelyn, niin muokatkoon rohkeasti.--Urjanhai (keskustelu) 17. heinäkuuta 2012 kello 09.26 (EEST)[vastaa]