Keskustelu:Sosiologia

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

"Sosiologinen ajattelutapa" -kappale on mielestäni enemmän tai vähemmän puppua. Tämähän on hermeneuttisen koulukunnan puolustelua luonnontieteellistä koulukuntaa vastaan. Monien positivistien mielestä ei ole ollenkaan itsestäänselvää, onko sosiologia luotettavaa tiedettä. Yritän muotoilla tuota vähän neutraalimmaksi. Jos meillä olisi täällä joku sosiologi, palaute olis kivaa. --Lussmu 07:49 heinä 2, 2004 (UTC)

Okei, otanpa tämän nyt oikeasti itselleni projektiksi. Urakka on iso, mutta toivottavasti tästä päästään vielä puusta pidemmälle.--vesapai 3. syyskuuta 2005 kello 15.24 (UTC)

Ajattelin tuota rakennetta vähän uusiksi. Mielestäni olisi mielekkäintä eritellä omissa kappaleissaan sosiologista teoriaa, empiiristä sosiaalitutkimusta (johon sisältyisi tutkimusmenetelmät) ja aikalaisanalyysiä (?). Lisäksi alkuun voisi vaikka laittaa kappaleen sosiologian suhteista muihin tieteisiiin. Näiden jälkeen on sopiva paikka historialle, johon voisi sisältyä klassikot. Minusta "pikkuklassikot" on vähän tökerö otsikko, varsinkin kun se koostuu lähinnä nimilistasta. Ehkä voisi mainita, että ne ovat merkittäviä sosiologeja tms. Paljon on ideoita, katotaan kuinka paljon jaksan ite toteuttaa. :D --Juho Karvinen 13. huhtikuuta 2009 kello 02.40 (EEST)

Artikkelin tila 8/2013[muokkaa wikitekstiä]

Tekstikappaleet tarvitsisivat vähän lihaa luiden ympärille (muutakin kuin jatkuvaa nimiviittailua) ja lähdeviittaukset olisivat kova sana. Kappaleita voisi myös järjestää uudestaan loogisemmaksi kokonaisuudeksi. Tuo pikkuklassikot-listauksen kanssa on vähän niin ja näin. Parempi olisi jos nimet olisi kirjoitettu tekstiin, nythän ei käy lainkaan ilmi mistä kyseiset tieteilijät tunnetaan tai mitä koulukuntia he edustavat. --avanninen (keskustelu) 18. elokuuta 2013 kello 23.13 (EEST)