Keskustelu:Sorbi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Öö, slaavilaisissa kielissä ei ole harvinaista, että monikkomuotoja on enemmän.

Ehdotan, että sorbin kielestä kertova artikkeli siirretään tälle sivulle. Jo olisi olemassa sorbit-niminen lansa, niin siitä kertovan artikkelin nimi olisi monikkomuodossa. Sen nimistä valtiota ei ole koskaan ollutkaan. Sana sorbi on lyhyempi ja siksi helpompi kirjoittaa hakukenttään tai artikkelin raakateksiin kuin sorbin kieli. Lisäksi artikkelin nimi sorbi ei juuri vaadi putkimerkkejä, kun siihen tehdään linkki raakatekstissä. -Jean d'Arc 3. huhtikuuta 2005 kello 13:40:45 (UTC)
Kielet-wikiprojektissa on ollut suosituksena, että kaikki kielet nimetään tyyliin "x:n kieli". Sana "sorbi" toimisi täten uudelleenohjaussivuna, josta olisi linkki artikkeleihin sorbin kieli, sorbit ja mahdollisiin muihin sorbi-nimisiin artikkeleihin. Näin kielilinkkejä tehtäessä ei tarvitse erikseen pohtia, eikä tarkistaa, onko artikkelin nimessä kieli-sana vai ei. Linkityksessä lisämerkkien kirjoittamiseen kuluu aikaa korkeintaan sekunti. --Hippophaë 3. huhtikuuta 2005 kello 16:55:58 (UTC)
Suositus on minusta väärä. Laitoin joka tapauksessa projektin sivulle kommentteja asiasta. Lisää ne sinne, älä ennä tänne. -Jean d'Arc 3. huhtikuuta 2005 kello 17:12:24 (UTC)