Keskustelu:Siivooja

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei ole enää mitään Siivojaa. Nykyään Siivooja on Laitoshuotaja jolle kuuluu paljon muutakin kuin siivoominen. Aika yllättävää, ettei täältä löydy laitoshuotajasta mitään tarkennettua hakua.Kommentin jätti Teija40 (keskustelu – muokkaukset) Pitäisikö kirjoittaa uusi artikkeli laitoshuoltaja?Kommentin jätti Hannu--Hannu 25. elokuuta 2009 kello 10.42 (EEST)

Kyllä molemmat näkyvät elävän rinnakkain. Mikään ei viittaa, että nimike olisi muuttunut. Laitoshuoltaja lienee koulutusnimike, ja siivooja voi olla yleisempi, vaikkapa kotisiivooja. --Peltimikko 25. elokuuta 2009 kello 10.53 (EEST)
Minun tulkintani mukaan lähteenä käytetyn Ammattinetin mukaan siivooja on ammatti, kuten artikkelin määritelmälauseessa nyt lukeekin. Sen harjoittajan nimikkeitä ovat muiden muassa siivooja, siistijä ja laitoshuoltaja. Tutkinnon nimi on toimitilahuoltaja. --Savir (keskustelu) 25. syyskuuta 2018 kello 19.50 (EEST)
Siivooja on myös Kielitoimiston sanakirjan tuntema ammatti. Kyseessä on yleismaailmallinen ammatti, joka ansaitsee oman artikkelinsa. Ei tästä artikkelista voi tehdä kuvausta jostain yksittäisestä suomalaisesta tehtävänimikkeestä tai Suomen ammattioppilaitosten koulutusten sisällöistä. Ainakin tekniset kiinteistöhoitajat ja henkilökohtaiset avustajat menevät jo aiheesta liikaa ohi, joten niitä ei pitäisi palautella artikkeliin. --Savir (keskustelu) 31. tammikuuta 2020 kello 12.49 (EET)