Keskustelu:Shirokiya-tavaratalon tulipalo
Siirry navigaatioon
Siirry hakuun
Laatuarviointi
[muokkaa wikitekstiä]Tämä osio on arkisto. Älä muokkaa tätä osiota. |
Lentokonefanin kirjoittama perushyvä artikkeli, joka mielestäni sopisi Lupaavaksi. --Miihkali (K • M) 7. heinäkuuta 2021 kello 23.52 (EEST)
- Muistaakseni itse en tätä aikoinani itse ehdottanut lupaavaksi, koska osa lähteistä on japaninkielisiä. Jouduin siis artikkelia kirjoittaessani turvautumaan paikoin käännösohjelmiin. Vaikka ne japanista englantiin kääntäessä ovatkin kohtalaisen luotettavia, ja vaikka kaikki vaikutti maalaisjärjellä arvioiden järkevältä ja kokonaiskuvaan täsmäävältä, en voi olla sataprosenttisen varma. Lisäksi artikkelin loppupuolella parin virkkeen lähteenä käytetty Just My Japan on tekijän henkilökohtainen sivusto eikä varsinainen julkaistu media, kuten hän sivuston esittelyssä kertoo. (Tosin se lienee silti keskiverron kaduntallaajan kirjoituksia luotettavampi, sillä sivuston julkaisija kirjoittaa työkseen Japanista ja sen kulttuurista.) Jos yleinen mielipide on se, että nämä eivät ole liian suuri este lupaavan statukselle, en sitä vastusta. Kenties olen itse artikkelin kirjoittajana tästä turhan kriittinen, kenties en, mutta halusin rehellisyyden nimissä tuoda nämä potentiaaliset ongelmat esiin. --Lentokonefani asiaa? | syntilista 8. heinäkuuta 2021 kello 00.05 (EEST)
- Käännösohjelmat ovat mielestäni japanista käännettäessä yleensä suhteellisen epäluotettavia, vaikka niiden toimivuus tietysti riippuu aiheesta. Käännökseen tulee yleensä erilaisia pieniä virheitä, joita ei voi huomata, jos ei osaa alkuperäiskieltä. Katsoin nuo kaksi lähdettä läpi enkä löytänyt muuta vikaa kuin kaksi väärää vuosilukua, tosin en tiedä olivatko ne käännöskoneen syytä. Minusta vaikuttaa, että tuo koko urbaani legenda on jonkin (Liza Dalbyn?) väärinymmärryksen syytä. Molemmissa japaninkielisissä lähteissä sanotaan, että tavaratalon työntekijät pelastautuivat köysillä, ja jotkin naiset irrottivat epähuomiossa siitä toisen kätensä yrittäessään pitää tuulessa liehuvaa kimonon helmaa alhaalla ja putosivat siksi katuun. Asahi Shimbun julkaisi seuraavana vuonna artikkelin ”Japanilaisilla naisilla avoimet ovet ilman alusvaatteita”. Voin yrittää tässä jossakin vaiheessa kyllä täydentää tekstiä noiden lähteiden pohjalta. --Epiq (keskustelu) 8. heinäkuuta 2021 kello 00.54 (EEST)
Laajensin artikkelia vähän löytämäni lähteen perusteella. Minun puolestani kelpaa nyt lupaavaksi. --Epiq (keskustelu) 16. heinäkuuta 2021 kello 19.42 (EEST)
- Käy minullekin. --PtG (keskustelu) 23. heinäkuuta 2021 kello 16.20 (EEST)
- Käy. Kyllä on lupaavat nykyään laajoja verrattuna vuosien takaisiin. --Abc10 (keskustelu) 23. heinäkuuta 2021 kello 16.34 (EEST)
Kaupunkitarina housuista saa suhteettoman suuren painoarvon, kun se kerrotaa peräti kahteen kertaan, ja sen osuus otsikkonsa alla on suhteettoman suuri itse onnettomuuden käsittelyyn verrattuna. --Abc10 (keskustelu) 23. heinäkuuta 2021 kello 17.21 (EEST)
- Voihan osiota toki typistää. Itse en nyt siihen ryhdy, kun sain asian vaivalla kaivettua lähteestä esiin. Ehkä osaat muotoilla tarinan johdantoon lyhyemmin. --Epiq (keskustelu) 23. heinäkuuta 2021 kello 20.42 (EEST)
- Lyhensin johdannosta. Koko tarina on minusta sellainen sivujuonne ja varmaan tosiaan kaupunkitarina, että se tuskin ansaitsee kovin monta riviä artikkelissa vaikka ehkä joitakuita kiinnnostaa. --Abc10 (keskustelu) 23. heinäkuuta 2021 kello 21.17 (EEST)
Ilmeisesti kannatusta, joten merkitään. J.K Nakkila (keskustelu) 30. heinäkuuta 2021 kello 18.54 (EEST)