Keskustelu:Sergei Hatšatrjan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Khachaturyan (*OVIR Russia) Khachaturian (*LOC, *PUL), Khatchatourian (*OVIR USSR), Khachaturjan (*GOST 17876-71#2)

==[muokkaa wikitekstiä]

LOC = Library of Congress Slavic (Russian) Transliteration PUL = Princeton University Library's Russian Transliteration

=[muokkaa wikitekstiä]

Tietoja: Dictionary of transliterations of Russian names and surnames, elektroninen sanakirja Polyglossum 3.52. ISBN: 5864553980. © ETS Publishing House, 2004. http://www.ets.ru/pg/e/dict/rus_names.htm

==[muokkaa wikitekstiä]

OVIR - Otdel Viz Ji Regestrazji inostrantsev MVD RF (Venäjän Sisäministeriön osastot (jokaisessa kaupungissa, kunnassa ja piirissä), joissa annetaan kansalliset passit ja leimataan niissä ns. PROPISKA - leimä joissa on henkilön nimi, vakituinen osoite, ja pvm. josta se henkilö asuu tällä osoitteella; annetaan ulkomaalaiset passit venäläisille, annetaan venäläiset viisumit ulkomaalaisille (esim Moskovassa - vain Ulkomaalaiaisasiota hoitavan Ministeriön osastossa) ja rekisteröidään ulkomaalaisia ja kansalaisia muilta alueilta.

Täällä Wikipediassa käytetään artikkeleissa suomenkielistä translitterointia. Esim. säveltäjän nimi on täällä Hatšaturjan. Tietysti pyrimme siihen, että myös muilla translitterointitavoilla haettaessa oikea henkilö löytyy. --Tero Vilkesalo 23. joulukuuta 2005 kello 22:12:37 (UTC)