Keskustelu:SHL

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ruotsissa on Elitserien myös ainakin sulkapallossa, jääpallossa, baseballissa, pöytätenniksessä, keilailussa, käsipallossa, salibandyssa, suunnistuksessa, shakissa, speedwayssa, squashissa, rugbyssa, tenniksessä ja lentopallossa. Lisäksi ainakin Norjassa ainakin jääkiekon pääsarja tunnettiin vielä vuoteen 2004 nimellä Elitserien. Ruotsin jääkiekon Elitserien on toki tunnetuin varsinkin suomenkielisten lukijoiden keskuudessa, mutta taitaisi olla täsmennyssivun paikka, vaikkei muista sarjoista artikkeleita vielä olisikaan. –Saruwine 14. heinäkuuta 2008 kello 14.22 (UTC)

Kannatan, kannatan myös täsmennyssivua ensisijaiseksi artikkeliksi. Lab-oratory 14. heinäkuuta 2008 kello 14.23 (UTC)
Bundesliga ja Bundesliiga ovat uo:na Saksan Bundesliiga (jalkapallo) -artikkeliin, jossa alussa mainitaan että bundesliigoja on muitakin. Ottakaa sielät mallia. Ei tarvi täsmennysivua. --Duke 14. heinäkuuta 2008 kello 14.34 (UTC)
Tarvitaan, jos muista elitserieneistä tulee artikkeleita. Tällä hetkellä ei kyllä taida olla. –Saruwine 14. heinäkuuta 2008 kello 20.26 (UTC)

Ottelu[muokkaa wikitekstiä]

Jääkiekko-ottelun erillinen esittely tässä artikkelissa on mielestäni turha? Elmokki 4. toukokuuta 2009 kello 18.28 (EEST)

Artikkelin siirtäminen[muokkaa wikitekstiä]

SHL, Swedish Hockey League vai Svenska hockeyligan. Noista keskimmäistä vaihtoehtoa käytetään mm. englannin- ja puolankielisissä versioissa. Suomenkielisessä wikipediassa NHL:n ja KHL:n artikkelin nimi on lyhenteillä, toisin kuin IHL:n (sekä vanha että uusi), AHL:n tai QMJHL:n. Olen Swedish Hockey League -nimen kannalla, mutta lyhenne SHL tekisi hyvän kompromissin englannin- ja ruotsinkielisen nimen kanssa. 5yny573r (keskustelu) 23. heinäkuuta 2013 kello 01.20 (EEST)

YLE ainakin uutisoi liigan nimeksi "SHL", joka tulee sanoista "Swedish Hockey League". Kannatan nimensiirtoa nimelle "SHL" ja lyhenteen selitykseksia vain "Swedish Hockey League". – EtäKärppä48 8. lokakuuta 2013 kello 01.07 (EEST)
Artikkelin nimeksi SHL, kyllä, mutta lyhenteen selitykseksi sopii englanninkielisen sijaan mielestäni paremmin ruotsinkielinen Svenska hockeyligan. Sarjan verkkosivujen osoitehan on nykyään Hockeyligan.se, sarjan taustayhtiön nimi oli jo aiemmin nimeltään Svenska Hockeyligan AB (nykyään vain SHL AB[1]) ja sarjaa Ruotsin televisiossa esittävä C Morekin käyttää pitempänä nimenä Svenska hockeyligania [2]. --Nironen (keskustelu) 8. lokakuuta 2013 kello 01.21 (EEST)
Kannatan. – EtäKärppä48 8. lokakuuta 2013 kello 01.23 (EEST)
En huomannut ennen kommenttini laittamista, että artikkelinimi SHL olikin jo varattu täsmennyssivulle. Joten siirrettäisiinkö tämä siis nimelle SHL (jääkiekko) vai poistetaanko täsmennyssivu tämän tieltä ja korvataan se tähän artikkeliin lisättävällä tämä artikkeli -mallineella? --Nironen (keskustelu) 8. lokakuuta 2013 kello 01.28 (EEST)
Tai no, heitän tämän tuolle Svenska hockeyligan -nimelle, se kaikkein yksinkertaisinta. --Nironen (keskustelu) 8. lokakuuta 2013 kello 01.30 (EEST)
Näinhän se on, mutta merkittävyyttä tarkastellasse niin kyllä tämä artikkeli helposti voittaa muut "SHL" lyhenteen omaan artikkelit. Huomenna voisin alkaa itse käymään noita muita tähän liittyviä artikkeleita läpi ja muuttaa Elitserienin SHL:äksi, hommaa siinäkin. – EtäKärppä48 8. lokakuuta 2013 kello 01.42 (EEST)
SHL on käsittääkseni valittu "viralliseksi" nimeksi, joten suosittelisin artikkelin siirrettävän sille nimelle. Svenska hockeyligan on siitä huono nimi, että se on tarkoitettu nimenomaa kansalliseksi nimeksi, kun sarja on lanseerannut nimen Swedish Hockey League kansainväliseen käyttöön. Periaatteessa kumpikin ovat siis sarjan nimiä. --PtG (keskustelu) 8. lokakuuta 2013 kello 08.06 (EEST)
Niin, eilen tuli kirjoitettua ja toimittua hätiköiden (Swedish Hockey League tosiaan ihan yhtä käypä lyhenteen selitys kuin Svenska hockeyligan [3] ja verkkosivujensa osoitekaan ei ole enää artikkelista katsomani Hockeyligan.se) . SHL olisi varmasti paras nimivaihtoehto, jos kukaan ei satu vastustamaan täsmennyssivun poistoa (siirron jälkeen tämä artikkeli -mallineeseen olisi sitten varmaan lisättävä maininta Hiihtoliitosta ja Harmonikkaliitosta). Jo muutetut Svenska hockeyligan ja Swedish Hockey League -wikilinkit voi pyytää muutettavaksi sivulla Botit/pyynnöt, joten siitäkään ei ole ongelmaa. Elitserien (jääkiekko) -linkit on sen sijaan syytä pitää ennallaan, jotta korjaamisen tarpeessa olevat artikkelit (joissa esim. sarjan nimeksi mainitaan sen nykyisten pelaajien kohdalla Elitserien) on helpompi poimia joukosta. --Nironen (keskustelu) 9. lokakuuta 2013 kello 00.01 (EEST)
Aikanaan selviää, miten tätä suomenkielisessä mediassa aletaan kutsua vakiintuneesti, sen mukaan sitten nimikin (kuten KHL:n kanssa meneteltiin). Olkoon toistaiseksi tällä ihan hyvällä nimellä. Gopase+f (keskustelu) 9. lokakuuta 2013 kello 14.44 (EEST)