Keskustelu:SEAT Toledo

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tuota 75-hevosvoimasta VAG-konetta on käytetty muissa saman kokoluokan autoissa, kuten Octaviassa, 90-luvun loppuun saakka hyvinkin paljon. Tuo kohta on käännetty en-wikistä väärin, mutta oikein käännettynäkin se kaipaa lähdettä - kyseisessä koneessa nimittäin on ihan hyvät alaväännöt. -- Piisamson 2. helmikuuta 2007 kello 04.40 (UTC)

Puhtaasti en wikistä käännetty, en ole kiinnittänyt tuohon sen kummempaa huomiota, saahan tuon pois koska mielestäni asia on samantekevä. Argus 2. helmikuuta 2007 kello 11.51 (UTC)
Taitaa mennä makuasioiden ja spekuloinnin puolelle, jota ei tule tietosanakirjassa ilmetä. Poistan tuon kohdan. Mielipiteitä tuosta asiasta varmasti löytyy joka suuntaan. IMHO 75 hv on silti onnettoman vähän tuohon autoon, etenkin kun tuota oli tarkoitus rakentaa konsernin urheilullisena brändinä. Alavääntö on ihan jees ominaisuus mutta valitettavan vähän huomioitu autotehtaiden pyrkimyksissä ja markkinoinnissa. Tuo 75 hv oli Ocussa halvimmassa karvalakkimallissa ja katosi aika pian. Argus 2. helmikuuta 2007 kello 14.34 (UTC)

Uusi Toledon malli, joka tulee myyntiin syksystä 2007 löytyy linkistä [[1]] Kommentin jätti 62.145.190.32 (keskustelu – muokkaukset).

Kiitos tiedosta. Mutta eikö tuo kannattaisi lisätä itse artikkeliin? Rohkeasti muokkaamaan, ei tämä ole yksityisomaisuutta. Argus 22. maaliskuuta 2007 kello 17.46 (UTC)

Lähdepyynnöstä[muokkaa wikitekstiä]

"Urheilullisuutta ei ole lähdetty ulkonäössä hakemaan, auton keula muistuttaa yhtiön tila-automallia Alteaa ja perään on muotoiltu 500 litran vetoinen tavaratila". –jaa-a, tuo on käännetty en:wikistä ja oman vaatimattoman makuni mukaan tuo en:wikin arvio ei ole kovin harhaan osunut. Jos jotakuta tuo närästää niin pois vaan. Argus 27. elokuuta 2007 kello 14.05 (UTC)

En-wikin artikkelissa ei ole sen enempää lähteitä. Ongelma on, ettei lauseessa käy ilmi, onko kyseessä esimerkiksi Silvan arvio, vai aikalaiskritiikki. Kummassakin tapauksessa lauseeseen tulee merkitä, kenen kantaa se edustaa, vaikka asia nyt ei olekaan niin ihmeellinen. SEATin sivuilla etuosan muotoilua luonnehditaan "sporttiseksi ja aggressiiviseksi". Poistin tuon urheilullisuus-pätkän ja lähdepyynnön, sillä tavaratilan koon ja keulan muotoilun voi helposti todeta SEATin sivustolta. -- Piisamson 27. elokuuta 2007 kello 15.10 (UTC)
Tuossa näkee kuinka ulkonäkö voi pettää, SEATin mallit muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta on varustettu melko maltillisilla perustekniikkaan perustuvilla moottoreilla. Se siitä urheilullisuudesta. Argus 28. elokuuta 2007 kello 12.35 (UTC)