Keskustelu:Sörnäisten metroasema

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Etäisyyksistä[muokkaa wikitekstiä]

Heh! Jos etäisyydet laitetaan metrin tarkkuudella, niin olisi kiva tietää mistä ne tarkalleen mitataan. Minusta tässä kannattaisi pyöristää aika paljon. Ja jos välttämättä halutaan olla näin tarkkoja, niin mieluummin metreinä, eikä kilometreinä kolmella desimaalilla. --B. Nuhanen 13. helmikuuta 2007 kello 09.28 (UTC)

Etäisyyksien laskenta perustuu HKL-metroliikenteen linjakaavioon. Asemien etäisyydet on laskettu Ruoholahden metroasemalta, ja Sörnäisten kohdalla näitä tietoja hyväksikäyttäen on laskettu etäisyydet edelliselle ja seuraavalle asemalle. Olkoonkin, että näin tarkka tieto saattaa äkkiseltään vaikuttaa irrelevantilta, mutta mikäli etäisyyksiä nyt lainkaan ilmoitetaan, en ymmärrä, miksi niitä ei saisi ilmoittaa tarkasti.

Ja mitä tulee tarkkaan mittauspisteeseen - sitä voinet niin halutessasi tiedustella HKL-metroliikenteeltä.

Yst.t.

Gay 14. helmikuuta 2007 klo 0.13 (UTC)

Ajattelin, että tarkkojen mittojen kirjoittaja olisi tiennyt vastauksen. Ei ole kovin rakentavaa usuttaa kysyjää ottamaan asioista itse selvää.
"Liian tarkasta" tiedosta: Jos on tarkoitus tuoda tieto ihmisten saataville, pitää kiinnittää myös huomiota siihen, missä muodossa tieto esitetään, eikä pelkästään raakoihin faktoihin. On hyvä, että tarkatkin tiedot ovat saatavilla, mutta ne eivät aina edistä asian ymmärretyksi tulemista. Liian monta merkitsevää numeroa luvussa tekee luvusta vaikeammin hahmotettavan. --B. Nuhanen 13. helmikuuta 2007 kello 22.34 (UTC)
Samaa mieltä. Itse mielummin katsoisin tässä etäisyyksiä tässä 0,1 km tarkkuudella, mutta asia ei ole minulle niin tärkeä että korjaisin artikkelia. --Wipu 14. helmikuuta 2007 kello 08.51 (UTC)
Artikkeli on käännetty en-wikistä, jonne sen on alun perin kirjoittanut Käyttäjä:C12H22O11. Voit tiedustella asiaa häneltä. Itse en näe tarkoissa numerotiedoissa mitään vikaa, varsinkaan jos ne ovat virallisia lukuja. --Olli 14. helmikuuta 2007 kello 19.17 (UTC)