Keskustelu:Sähly

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sivun tarkoituksenmukaisuus[muokkaa wikitekstiä]

Onko tämä nyt todellakin oleellinen sivusto? Koko termi sähly on lähes sama kuin 'lätkä' jääkiekosta. Yhtähyvin voitaisiin kirjottaa lätkästä sivusto, jossa kerrottaisiin, että 'lätkä on jääkiekon vapaampi muoto jossa ei tarvita yhtä paljon varusteita'. Alunperin termiä käytettiin, koska salibandya ei pidetty todellisena urheiluna, vaan ennemminkin kuntoliikuntana. Jälkeenpäin Suomen salibandyliitto on lanseerannut termin tarkoittamaan yksinkertaistettua salibandya Peli meille kaikille -teemansa mukaisesti. Ja tämän artikkelin huippu on tuo kävelysähly! Se vain nyt on niin, että tätä artikkelia ei voi yhdistää salibandyyn.
-Varjojenpuutarhuri 29. heinäkuuta 2008 kello 15.23 (UTC)

Ymmärtääkseni sähly on eri laji kuin salibandy. Ainakin itse olen pelannut sählyä ja salibandya eri säännöillä. Sählyssä ei ole maalivahteja, ja maalit ovat pienemmät. Myös sali on pienempi, pelaajia oli 3-5 per joukkue, maila oli alkeellisempi. Eikös salibandy ole kehittynyt sählystä? kallerna 26. elokuuta 2008 kello 19.51 (EEST)
Myös tämän mukaan kyseessä on eri lajit. Artikkeli ei siis pidä paikkaansa. kallerna 26. elokuuta 2008 kello 19.54 (EEST)
Salibandya puolet elämästäni harrastaneena vahvistan, että kyseessä on eri lajit. Suurin ero on se, että sählyssä ei ole maalivahteja, joten ei ole mitään mahdollisuutta sille, että olisikin kyseessä sama laji. --Juusomoro 26. elokuuta 2008 kello 19.59 (EEST)
Löytyihän kunnon lähdekin [1]. Muutetaan artikkeli. kallerna 26. elokuuta 2008 kello 20.00 (EEST)
Artikkeli on nyt muutettu. Laajennettavaa ja korjattavaa riittää vielä. kallerna 26. elokuuta 2008 kello 20.08 (EEST)

Mun näkökulmani oli se, että vaikka esimerkiksi jalkapalloa pelataan kengistä tehtyihin maaleihin, kutsutaan sitä silti jalkapalloksi (tai myös nimillä potkupallo, fudis, jalis, jne...). Samoin kun viittasinkin jo, että kun kaveriporukalla mennään pelaamaan jääkiekkoa, niin eihän sillä ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa. Ymmärrätte varmaan mitä tarkoitan. 'Sähly' siis nykysanamuodossa tarkoittaa käytännössä vapaamuotoista salibandya, eikä siitä järjestetä esimerkiki sählyn MM-kilpailuja. Eri asia sitten ovat katu- ja suosählyt. Yheenvetona, sähly on siis lajina kuollut ja kuopattu, mutta historiallisena nimityksenä lajille salibandy yhä käypä.
--Varjojenpuutarhuri 26. elokuuta 2008 kello 22.27 (EEST)

Pelasin sählyä jo vuonna 1980 ja silloin meillä oli maalivahdit (käsipallomaaleissa). Salibandy-nimeä ei oltu silloin keksitty. Erot ovat keinotekoisia. Artikkelit voi yhdistää. 88.114.170.95 5. joulukuuta 2010 kello 23.43 (EET)